Atina Uluslararası Havalimanı

1
1000

Atina Uluslararası Havalimanı
Yunanistan’ın merkezi yani Atina’da bulunan bir havalimanıdır. İsmi Yunan bir devlet adamı adına verilmiştir. Geçmişteki olimpiyat oyunlarının yüksek sebebi ile yapıldığına dair bilgiler mevcuttur. Atina’da bulunan bu havalimanı her ne kadar merkez içerisinde olsa da ulaşımlar 30-40 dakikalık bir süre içerisinde gerçekleşiyor. Merkezden havalimanına ulaşım 2 farklı yoldan sağlanabilir. Bunlardan ilki metro taşımacılığı ve ikincisi ise otobüs taşımacılığıdır. Havalimanından şehrin merkezine gitmek isteyeceğiniz zaman 3 farklı otobüs ile karşılaşacaksınız. Bunlar, X93, X95 ve X96 numaralı otobüsler olacaktır.

X93: Havaalanından hareket ederek, Atina’da içerisinde bulunan ve buradan diğer şehirlere hareket etmek isteyeceğiniz şehirler arası otobüslerin kalktığı otogara giriş yapar.
X95: Havaalanından hareket eder. Buradan varış noktası olan Sintagma şehir merkezine ulaşır. Bu yolculuk yaklaşık olarak 40-50 dakikayı bulmaktadır. Ve genellikle Atina’ya gelen ziyaretçi kesim bu otobüsü tercih etmektedir. Diğer bir dip not ise, bu Sintigma 3 farklı metronun da kesiştiği bir yerdir.

X96: Havaalanından hareket eder.  Buradan liman şehri olan Pire’ye gider. Eğer ki havaalanından sonraki ziyaret hedefiniz yunan adaları ise bu seçeneği tercih edebilirsiniz. Pire limanından feribotlar eşliğinde mükemmel bir deniz yolculuğuna çıkabilirsiniz. Bu otobüslerin hepsi tam olarak havaalanının önünden kalkar ve bu otobüsler için alacağınız biletleri yan tarafta bulunan kabin yardımı ile sağlayabilirsiniz.
Metro ile Sintagma ya da Pire limanına gidebilirsiniz. Ancak otogar tarafına metro ile ulaşım sağlanamamaktadır.

Önceki İçerikZaman Kapsülü Nedir
Sonraki İçerikDizartri Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz