Anne sütü artıran yiyecekler

1
1543

Anneler sütleri azaldığı zaman genellikle panik yaşarlar ve bu panik içerisinde de sütlerini artırmak için bilinçsizsizce ne bulurlarsa yemektedirler.

Bu çok yanlış bir davranıştır.Anneler sütlerini artırmak için şu besinleri sık tüketmelidirler:

Tahin helvası:Anne sütünü artırır.Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

İncir: Anne sütünü artırır.Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir.Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu :Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

Anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane,maydanoz,nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu

Önceki İçerikHalide Edip Adıvar Biyografi (Hayatı ve Eserleri)
Sonraki İçerikNikola Tesla Kimdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

  1. 5 aylık oğlum var ilk zamanlar sütüm yetiyordu ama 4. ayından sonra yetmemeye başladı bende sağma makinası aldım ama pek faydasını göremedim sonra arkadşım neoxin nursarol u isminde ürünü denememi önerdi içeriği bitkisel ve katkı maddesi yok araştırdım bebeğim için en iyisi olduğunu düşünerek aldım 3haftadır kullanmaktayım sütümde artış olduğunu söyleyebilirim…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz