Ankara Telefon Kodu Nedir

0
2988

Ankara Telefon Kodu Nedir?
Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli şehirlerinin başında gelmektedir. Ankara ilimiz başkent olmasından dolayı sadece Türkiye için değil dünya çapında da önemli bir yere sahiptir. Coğrafik olarak Türkiye’nin ortasında bulunduğu için burası başkent olarak kabul edilmiştir. Türkiye’de İstanbul’dan sonra en büyük nüfusa sahip 2. Şehri olma özelliğini taşımaktadır. Haliyle bu bakımdan oldukça gelişmiş ve halen gelişmekte olan önemli bir şehrimizdir.

Başkent olması ile ilgili bu şehre olan telefon trafiği de oldukça fazladır. Türkiye’de bulunan il il şehir kodları da şehirlerin nüfusları ile doğru orantılıdır. Neden diyecek olursanız, eskiden telefonlar kadranlı idi. Yani numaraları çevirerek yazardık. Bu bakımdan da telefonu çaldırana kadar uzun uzun numaraları çevirmek zorunda kalırdık. Bir de şu yönden düşünün. Eğer ki il alan kodları 9’a yakın sayılar olmuş olsaydı, o 9 u çevirip geri dönesiye kadar bir zaman kaybı olacaktı. Bu bakımdan büyük şehirlerin yani telefon trafiği çok olan şehirlerin alan kodları kolay çevrilebilecek sayılar olarak belirlenmiştir. Burada ise Ankara’nın kodu 312 olarak belirlenmiştir. İstanbul’a bakacak olursak 212’dir. Bu tabi Asya, Avrupa olarak biri 212 biri 216 olarak değişiyor olsa da kolay numaralardır. Ankara ise bu numaralarda 2. Kolaylığa sahip alan kodudur.

Yukarıda verdiğimiz örneklere nazaran Dünya ülkelerindeki şehirlere bakacak olursak başka Amerika’yı örnek verebiliriz. Mesela New Yor2un alan kodu da İstanbul’un ki gibi 212’dir. Başka bir yer olarak Chicago’ya bakacak olursak, buranın da alan kodu Ankara’nın ki gibi 312 ile başlamaktadır. Türkiye’de alan kodlarına baktığımızda yan yana olan illerin birbirinden uzak ve uzak olan şehirlerin ise birbirine yakın alan kodlarını aldıklarını fark edebiliriz. Aslında her şey telefon trafiği ile alakalı olmasından kaynaklanmaktadır.

Önceki İçerikAkıllı Telefona Bağımlı Olmamak İçin İzlenecek Yollar
Sonraki İçerikSiroz Hastalığı Nedir? Belirtileri ve Tedavisi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz