Akıllı Telefona Bağımlı Olmamak İçin İzlenecek Yollar

0
1083

Artık yeni bir hastalığımız var ve ilk aklan gelen elektronik cihazlar ya da iç elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlarımız olarak adlandırabiliriz. Bu bizi çok rahatsız etmeyebilir ama çevremizdeki insanlar sürekli elimizde cep telefonu ile görüyorsa bazı sorunlar yaşayabiliriz. Özellikle bu durumu sosyal ortamda çok yaşıyorsak ve diğer arkadaşlarımızla olan ilişkimizi etkiliyorsa gerçekten kötü bir durum diyebiliriz.
Oysaki bu durumu yapmak yerine daha mantıklı hareket ederek daha dikkatli olursak bu durumu ortadan kaldırabiliriz ve etrafımıza zarar vermeyebiliriz. Tahmin edebiliyoruz bu durum sizin için biraz zor görülebilir ama deneyebiliriz ya da denememiz gerekmektedir.

  • Mesela telefon ile aranıza bir mesafe koymak istiyorsanız ilk olarak şunu deneyebilirsiniz. Akşam saatlerinde özellikle mesai saatinizden sonra gelen giden aramaları açmayarak ya da sessize alarak deneyebilirsiniz ya da gözden uzak bir yere alabilirsiniz. Bu sizin için biraz olsun iyi gelebilir ve çözüm olabilir
  • Eğer çalışma durumunuzu etkiliyorsa işinizin olduğu yere değil elinizden uzak bir mesafede olabilir. Bu durumda işinize daha iyi konsantre olabilir ve kendinizi toplayabilirsiniz. Özellikle elinizde bir cep telefonu olması patronlarını ya da amirleriniz tarafından hoş karşılanmayabilir.
  • Cihaz üzerinde bulunan bildirimleri kapatabilir ya da sessize alabilirsiniz. Bu durum sizin dikkat dağıtıcı bir durum olmaktan çıkacaktır ve işinize bağlı olmanızı sağlayacaktır. Genel olarak ise bu bildirimler sürekli telefonu kontrol etme durumunuzu hafifletecektir.
  • Oyun alışkanlığı kötü bir durum olabilir. Olabildiğince az oynamaya çalışınız ve bu bölümü geçmeliyim geçmezsem şunu yapamam gibi durumlarınızı unutun ve biraz ara vermeyi mutlaka deneyiniz.Genel olarak size verebileceğimiz tavsiyeler bunlar olabilir ve sizlerde bunları arttırabilirsiniz. Mutlaka deneyiniz aksi halde sosyal olarak daha kötü bir duruma ve imaja sahip olabilirsiniz.

 

Önceki İçerikGitti Gidiyor Müşteri Hizmetleri İletişim Numarası
Sonraki İçerikAnkara Telefon Kodu Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz