Android Telefonlarda Neden Güncelleme Yapılır?

0
1086

Android cep telefonları son dönemlerde insanların en fazla tercih ettiği cep telefonu modelleri arasında başı çekmekte. Kendi içerisinde pek çok farklı özelliğe sahip olan bu cep telefonları modelleri sayesinde insanlar normalden çok daha kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirme imkanına sahipler. Android telefonların içerisinde yer alan uygulamalar sayesinde kullanıcılar oldukça geniş bir yelpaze üzerinden istedikleri işlemleri gerçekleştirebiliyorlar. Bunun yanı sıra belirli bir zaman aralığı içerisinde de cep telefonları içerisinde yer alan sürümler yükseltilmektedir. Ancak buna rağmen birçok kişi neden cep telefonu sürümlerinin yükseltilmesi gerektiğini bilmezler. Lakin gerçekte güncellemeler oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Yapılacak olan android telefonların güncellemesindeki temel amaç, bir önceki sürümde meydana gelen eksikliklerin ve güvenlik açıklarının sona erdirilmesidir. Dolayısıyla bu güncellemelerin yapılmaması demek, cep telefonundaki kişisel bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından elde edilmesi anlamına gelecektir. Dolayısıyla böylesi kötü sonuçlar ile karşı karşıya kalınmak istenmiyorsa mutlaka gerekli olan güncellemelerin yapılması gerekmektedir. Güncellemelerin en önemli özelliklerinden bir diğeri ise cep telefonlarının çok daha hızlı bir şekilde çalışmasıdır. Yükselecek olan güncelleme sayesinde artık cep telefonunda şikayet edilen özelliklerin büyük bir kısmı başarılı bir şekilde ortadan kaldırılacaktır. Telefonlar için hazırlanmış olan bu güncellemeler ücretsiz olarak kişilere sunulur. Yani hiçbir şekilde ek bir ücret ödenmek zorunda kalmayacaktır

Güncellenecek olan android telefonların ara yüzleri, kimi zaman güncellemelere bağlı olarak değişim göstermektedir. Ekran görüntüsü farkları çoğu zaman cihazların çok daha kolay bir şekilde kullanılmasına da yardımcı olmaktadır. Ancak android cep telefonu güncellemeleri konusunda dikkat edilmesi gereken bir şey bulunuyor. O da güncellemelerin mutlaka zamanında yapılmasıdır. Çünkü güncellemeler resmi olarak yayınlanmadan farklı yerlerden yapılırsa o zaman bu cep telefonları garanti kapsamı dışına çıkacaktır. Bunun nedeni ise yapılan güncellemelerin aslında olması gerekenden farklı şeyleri de cep telefonuna yüklemesi olmasıdır. Böyle olunca kimi zaman cep telefonlarına kötü niyetli virüsler de yüklenebilir. Sonrasında da cep telefonları çok ciddi bir şekilde zarar görerek kullanılmaz hale gelebilir.

Önceki İçerikSamsung Galaxy S7 Format Atmak-Sıfırlamak
Sonraki İçerikWhatsapp Yazı Tipi Nasıl Değiştirilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz