Android Telefonda Tablette Silinen Dosyaları Kurtarma

2
4626

Android işletim sistemini kullanan cihazlarda birçok işlem kolaylıkla yapılabilir yada yapılan hatalara karşı her zaman bir önlem vardır diyebiliriz.Özellikle silinen dosyalar,resimler vb bilgiler için kurtarma şansımızın olduğu gibi bu gibi uygulamalarda ve programlarda mevcuttur.Aslında bu işi sağlam olarak yapan veri kurtarma firmaları var ama uygulamalar çıktığı için eskisi gibi tercih edilmiyor diyebiliriz.Android işletim sistemine sahip cihazlarda sakladığımız bilgilerimiz genel olarak rehber, resimler, videolar, kısa mesajlar, uygulamalar, oyunlar ve tüm dosyalardır.Tabi cihazın çökmesi sonucu yada hata ile silinmesi sonucu birçok bilgimize ulaşamayabiliriz.

Android cihazlarımızda veri kurtarmak için birçok uygulama vardır.Bunlar sırasıyla aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.
Android Data Recovery (ücretli), Dr. Fone (ücretli) , Tenorshare Android Data Recovery (ücretli), Coolmuster Android SMS+Contacts Recovery (ücretli) ve FonePaw Android Data Recovery (ücretsiz). Bunlar gibi yine başka veri kurtarma programları bulunmaktadır.

Android veri kurtarma uygulamalarının genel özellikleri ise;
Hata ile silinen dosyaların derinden kontrol ederek geri getirme,fabrika ayarları sonucu silinen dosyaları geri getirme,Bootloader’in kilidini kaldırma sonrası dosyaların silinmesi,Android cihazınız bozulduğunda içerisindeki verilere erişememe

gibi birçok özelliği bulunmaktadır.Bu özellikle sayesinde sorun yaşadığımız Android işletim sistemine sahip cihaza müdahale edebiliriz.

Veri kurtarma programını kullanmadan önce telefon ve tabletten, Geliştirici Seçenekleri bölümünde yer alan USB Hata Ayıklama özelliğinin aktif olması gerekiyor.

Önceki İçerikWhatsApp Belge Paylaş ile Belge Gönderme
Sonraki İçerikAndroid Cihazlarda Mesajlar Nasıl Yedeklenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz