Android Rom Yüklerken Nelere Dikkat Etmelisiniz

0
1503

Android işletim sistemi açık kaynak kodlu olduğu için geliştiriciler tarafından sürekli üzerinde oynamalar yapılır ve piyasaya farklı romlar dediğim sürümler ile karşımıza gelmektedir.Bazı büyük sitelerde ise orjinal rom kullanılarak farklı romlar elde edilir ve herkesin yüklenmesi sağlanabilir.Eğer dikkatli olarak baktıysanız her markanın kendine ait bir arayüzü ve kullanımı vardır.Değişmeyen tek kısmı ise alt yapı olarak android olmasıdır.

Mesala sizde kullandığınız Rom’dan sıkılmış olabilirsiniz ve farklı bir rom yüklemek isteyebilirsiniz.İlk olarak telefonunuz için uygun rom dosyalarını indirmeniz gerekmektedir.Daha sonra ise telefonunuz için birkaç önlem almanız gerekmektedir.

Android Rom Yüklerken nelere dikkat eidilmesi gerekir onları inceleyelim

1-Öncelikle bu işleme başlamadan şarj durumunuzu kontrol ediniz.Rom yükleme işleminde güç harcaması fazla olacağı için en az yüzde 80 olmasına dikkat ediniz.
2-Bu işlemde yeni bir sistem kuracağınız için telefonunuzdaki verileriniz yedeklemelisiniz.Yedek işlemi için özellikle sms yedeği almak için Sms Backup gibi uygulamalar kullanabilirsiniz.
3-Telefonda bulunan bilgileri ise en garanti olan yöntem olan bilgisayarınıza yedekleyiniz.
4-Eğer yaptığınız aramalar sizin için önemliyse Arama kayıt programlarıda kullanabilirsiniz.

Not :Android Rom yükleme işlemi devam ederken eğer cihazdan tepki almıyorsanız yada zaman alıyorsa lütfen cihazı kapatmaya yada data kablosundan sökmeye çalışmayınız.Aksi halde kalıcı arızalara sebep olabilir.

Önceki İçerikAndroid 5.1 İşletim Sistemi Resmi Olarak Duyuruldu
Sonraki İçerikAkıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatacak Yöntemler
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz