Android 5.1 İşletim Sistemi Resmi Olarak Duyuruldu

0
1148

Bir takım sorunlarda nedeniyle şubat ayında duyurulması beklenen Android 5.1 biraz geçikmeli olsada resmi olarak duyuruldu.Daha önce yüklenebilir olduğunu zaten söylemiştik ama resmi olarak firma açıklaması yapılmamıştı.Google 2008 yılından beri Apple ile beraber pazarın hepsine sahip olduğunu herkes biliyor.Şimdi ise Google bu yeni sürümünü piyasaya sürdü ve yakın zamanda yüklenebilir duruma gelecektir.

ART yapısı ve Material Design arayüzü ile performans ve görsellik olarak güzel bir görünümü sahip olan Android 5.1 başarılı bir hale geldi ve gücüne güç kattı diyebiliriz.Genel olarak yapılan bu sürümde Performans,Verimlilik ve iyileştirme ile beraberinde getiriyor.

Android 5.1 Lollipop neler getirdi?
-Yapılan açıklamalara göre Android 5.0’da olmayan gerçek sessiz mod getirildi
-Ram yönetimi ve hataları düzeldildi,geliştirmeler yapıldı.
-Ani uygulama hataları düzeltidi.
-Pil yöntemi geliştirildi.
-Wifi ile oluşan aşırı güç tüketimi sorunu giderildi.
-Kablosuz bağlantı sorunu giderildi.
-Resmi olarak çift simkart desteği geldi.
-HD ses kalitesinde arama yapabilme özelliği geldi

Android 5.0 ile yaşanan tüm sorunlar ortadan kaldırılmış oldu diyebiliriz.Önümüzdeki dönemde ise Nexus modellerinde göreceğimiz çift simkart için yazılım desteğide gelmiş oldu.İlk olarak Endonezya’dan başlayacak olan güncelleme önümüzdeki haftalarda ülkemizde de Nexus kullanıcıları için açılacak.

İlk etapta Endonezya’dan başlanarak Nexus modelleri için yayınlanan güncelleme, muhtemelen önümüzdeki haftalarda ülkemizdeki Nexus kullanıcılarına ulaşacak.

Önceki İçerikAndroid Telefonlarda Google Chrome Geçmişi Temizleme
Sonraki İçerikAndroid Rom Yüklerken Nelere Dikkat Etmelisiniz
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz