Akıllı Telefonunuzun Pil Ömrünü Uzatacak Yöntemler

1
1209

 

Bildiğiniz gibi akıllı telefonlar ve tabletler hayatımızın olmassa olmas bir şekilde parçası oldu diyebiliriz.Evde,iş hayatımızda yad eğlence hayatımızda neredeyse heryerde akıllı telefonlar var.Bu kadar yoğun olarak kullandığımız için faydalı yanlarıda var,eksik yanlarıda var diyebiliriz.En büyük eksikliği ise şarj durumu diyebiliriz.Yani bu tarz cihazlarla ne kadar çok vakit geçirmek isteseniz o kadar çok şarj etmeniz gerekecektir.

Peki bu cihazların pil ömrünü nasıl uzatabilir yada Pil Ömrünü Uzatacak Yöntemler Nelerdir

1-En önemli faktörlerden biri ise ekran parlaklığı,işlemci kullanımı gibi durumlardır.Bu gibi durumlar için ise “Güç Tasarruf Modu” seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz ve pil ömrünü uzatacak yöntemler arasında yer alabilir

2-Arka planda çalışan uygulamaları kapatabilirsiniz.Baız uygulamalar aşırı güç tüketimi gösterebilir.Arka planda çalıştığı için bunları göremessiniz ve takibide zor olur.Ayarlar>Uygulama Yöneticisi>Çalışan Uygulamalar bölümünden bu arka planda çalışan uyguamaları kapatabilirsiniz yada farklı bir uygulama kullanarak sizin yerinize tespit edebilir.

3-Ekran parlaşıklığını azaltabilir ve pil ömrünü uzatabilirsiniz.Çok parlak bir ekran aynı zamanda gözlerinizede zarar verebilir.

4-Eğer kullanmıyorsanız telefonun özelliklerini kapatınız.Bu özellikler ise genel olarak Wifi,Mobil Veri,Bluetooth ve Gprs gibi özelliklerdir.

5-Arka planda çalışan uygulamalardan bahzetmiştik.Bazı uygulamalar ise açık kalmış olarabilir ve senkronizasyon işlemi yapabilir.Bunlar E-posta yada gmail uygulamaları olabilir.

6-Fazla ısınmalara göre cihaz performansında düşüklükler olabilir.O yüzden sıcak mekanlara telefonunuzu koymayınız.

7-Eğer şebeke çekmiyorsa telefon şebeke aramaya başlayacaktır.Eğer bulunduğunuz yerde şebeke yoksa ve gerekli değilse kapatmanızda fayda var yada uçak moduna alabilirsiniz.

8-Widget uygulamalarıda güç tüketimini arttırmaktadır.Eğer işinize yaramayan Widgetler ekranda bulunuyorsa onları silebilir yada ekrandan kaldırabilirsiniz.

Bu gibi yöntemleri kullanarak şarj sürenizi uzatabilir ve biraz daha uzun süreli kullanabilirsiniz.Eğer imkanınız varsa yapılabilecek yöntemlerden biride yeni çıkan şarjlı kılıflardan satın almak olabilir.Şarjlı kılıflar sayesinde şarj süresiniz 2 katına çıkartarak Pil Ömrünü Uzatacak Yöntemler arasında yer alabilir.

Önceki İçerikAndroid Rom Yüklerken Nelere Dikkat Etmelisiniz
Sonraki İçerikiOS 8.2 Güncellemesi Yayınlandı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz