Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır

1
7021

Android Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır
Son zamanlarda en çok kullanılan ve satılan mobile işletim sistemi android olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.Neredeyse piyasada bulunan Nokia ve apple cihazların dışında kalan tüm cihazlarda android işletim sistemi bulunmaktadır.Tabi bu durumda cihazda olanlar aksilikler yada aksaklıklar gibi durumlarda android cihazlarda yapılması gereken işlemleri öğrenmemiz gerekiyor.
Kullandığınız android cihazlarda olabilecek bir hatada yedeklemeniz gerekebilir ve bunlardan ilk sırayıda rehber almaktadır.Tabi rehberi illa bu yöntemle yedeklemeniz gerekmez.Kullandığınız operatöre göre (avea,Vodafone,Turkcell) yedekeleme uygulamasını kullanarak yedekleme işlemi yapabilirsiniz.Bu uygulamaları Google Play Store yardımıyla indirebilirsiniz.

MCBackup - My Contacts Backup
MCBackup - My Contacts Backup
Developer: Globile
Price: Free

Yukarıdaki uygulamalar ile yedekleme işlemi yapabilirsiniz.Tabi vodafone olarak bir uygulama mevcut değil bunun içinde telefonunuza bir avea yada turkcell hat takarak uygulamayı inidiriniz ve rehberinizi yedekleyiniz.
Tabi bu işlemi telefondanda yapabilirsiniz.Mevcut rehberinizi yedekleyerek ileride olabilecek sorunlar için rehberinizi saklayabilirsiniz.
İlk olarak rehber bölümüne giriniz ve sol dokunmatik bölümüne giriş yapınız karşınıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkacaktır.Buradan size ne yapmak istediğinizi sormaktadır.
android_rehber_yedekleme

Buradan istediğiniz bölüme girip nereye ne yapması gerektiğiniz ayarlayabilirsiniz.SD karta çıkar seçeneği ile sadece android cihazlarda açılabilen bir uzantı ile kaydetmektedir.Daha sonra farklıbir android cihazada rehberiniz açmak isterrseniz buradan direk açabilirsiniz.Bu işlem ile yedekeleme işlemi yapmış olursunuz.
android_yedekleme_gmail
Diğer bir yöntem ise gmail hesabınıza yedekleme işlemidir.Yani Google Play store için oluşturduğunuz gmail hesabınız ile aynı uzantıda bir format oluşturabilir yedekleme işlemi yapabilirsiniz.

Önceki İçerikEhliyet Sınavına Askeri Kimlik Kartı İle Girilir mi?
Sonraki İçerikGalaxy S4 Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz