Android Pil Yüzdesi Gösterme

22
16952

Android Pil Yüzdesi Gösterme
Android cihazlarda birçok özellik olmasına rağmen bir o kadarda karışık olabiliyor.Nokia gibi yavaş yavaş sabit ayarlara doğru ilerlemektedir.Yani uzun zaman sonra bu gibi ayarları herkes bilecek duruma gelebilecektir.Sağ üst köşede pil yüzdesini göstermek istiyorsanız.
Ayarlar>>Ekran>>Pil Yüzdesini Göster Ayalarında tik işaretine tıklarsanız bu işlemi tamamlamış olursunuz.

Android Pil Yüzdesi Gösterme
Android işletim sistemli cihazların en büyük sorunlarından biri olan pil seviyesi eğer dikkat edilmezse kullanıcılarının başına büyük sorunlar açabilmektedir. Ekran menüsü üzerinde bulunan simgesel gösterim kullanıcıları çoğu zaman şaşırtmaktadır. Çünkü bu gözlemsel bir ölçüttür ve tam veriyi algılamanızı sağlamaz. Bu da, şarjınız yeterli seviyede olduğunu sanıp, dışarı çıkmanıza sonuçta da, şarjınızın yetmeyip, gün içerisinde o seyyar şarj cihazı senin bu benim sokak sokak gezmenize sebebiyet verebilmektedir. Gelin iyisi mi, siz doğrudan şarj yüzdenizi öğrenip planlarınızı ona göre yapın.
Telefonunuzun şarj yüzdesini öğrenmek için menü bölümünden, “Ayarlar” kısmına gidin. Alt bölümlerde yer alan Pil ibaresini göreceksiniz. Buna tıklayın, açılan bölümde pil yüzdenizi göreceksiniz. Önce sayı sonra % noktalama ifadesi şeklinde görülür ve şarja takılıysa, yanında “Doluyor”, değilse “Boşaltılıyor” şeklinde bir ikaz yazısı bulunur. Pil yüzdenizin hemen altında, tahmini yetecek süreyi görürsünüz. Ancak hemen uyaralım, bu süreye kesinlikle aldanmayın, çünkü bu tahmini bir veridir ve sizin yaptığınız işlemlerde pil boşaltma süreniz üç, dört kat artabilmektedir. Ayrıca yine bu pencerenin alt bölümlerinde uygulamalarınızın aldığı pil yüzdeleri gösterilmektedir. Enerji tasarrufu sağlamak adına işinize yaramayan ancak çok fazla pil tüketimi yapan uygulamaları kapatabilirsiniz. Mobil veriyi ve Wifi bağlantısını da kapatarak ciddi oranda güç tasarrufu sağlamanız mümkün.
Ayarlar bölümünde yer alan pil yüzdenizin hemen altında bulunan bu pil ile ne kadar daha telefonu kullanabileceğinizi gösteren süre ortalama olarak doğrudur. Bu süre telefondan telefona 10dakika ile 30 saat arası fark gösterebilir. Tabi, şuan açık uygulamalara hiç dokunmaz ve telefon ile herhangi bir işlem yapmazsanız. Bir işlem yapmanız halinde, mevcut kalan pil süresi gerçeği yansıtmayacaktır. Daha sağlıklı sonuç için, sağ üst köşede bulunan geri dönüşüm simgesine benzeyen simgeye basıp, yeni süreyi öğrenebilirsiniz.
Pil ömrünüzü uzatmak için, pil yüzdeniz %5’in altına düşmeden telefonunuzu şarj etmemenizi öneriyoruz. Hatta mümkünse, telefonunuzun pili tamamen bittikten sonra telefonunuzu şarj edin. Ayrıca, telefonu kapalı konumda şarj etmeniz %8 ila %23 arası pil ömrünüzün artmasına katkı sağlayacaktır.

Önceki İçerikHattımı Üstüme Almak İstiyorum
Sonraki İçerikAndroid Factory Reset Nasıl Atılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

22 YORUMLAR

  1. Merhaba! Samsung S3 mini kullanıyorum.Bende böyle bir şey. Yani ayarlardan ekrana giriyorum ama pil yüzdesini göster diye bir şey göremiyorum. Bunu başka nasıl yapabilirim? Bir uygulama indirmem gerekiyor mu?

    • Ana ekranda pil yüzdesi görülmüyor.Eğer yukarıdan aşağı olan bildirim penceresini açarsanız pil yüzdesi görüntülenecektir.Tabi bu durum biraz sıkıntı olabilir o yüzden Google Play üzerinden pil yüzdesi uygulaması indirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz