Android Cihazı Uzaktan Kilitleme

0
1689

Bildiğiniz gibi kısa zaman önce Google kullanıcıları için Android cihaz yöneticisi servisini uygulamaya devreye almıştı.Bu uygulama sayesinde kayıt ettiğimiz cihazımızı kayıt ve çalıntı durumlarında Android cihazımızı bulabiliyor ve harita üzerinde ufak bir sapma ile yerini tespit edebiliyoruz.Bu sayede telefonumuz çalınırsa yada başkası tarafından alınırsa bilgilerimizi erişimini engelleyebiliyoruz.

Android Cihazı Uzaktan Kilitleme işlemi nasıl yapılır onu anlatacağız.

Android 2.2 ve üzeri olan işletim sistemleri üzerinde kullanılabilen bu özellik sayesinde istediğimiz gibi cihazı kontrol edebiliyoruz.Şimdi ise bu servise yeni bir özellik eklendi ve kilitleme özelliği geldi.Bu ayarları yapmadan önce telefonda birkaç ayar yapmamız gerekiyor.Bu yeni kilitleme özelliği aktif etmek için Android cihazımızın Google Ayarları bölümüne girmeniz ve uygulama erişimi onayı vermelisiniz.

Yukarıdaki görsellerde ayarlar anlatılmıştır.Bu sayede uygulama için gereken izinler verilmiş ooluyor sistemi aktif edebiliyoruz.Yani cihazı kilitleme işlemi yapabiliriz.

Daha sonra ise bilgisayar üzerinden https://www.google.com/android/devicemanager adresine giriş yapıyoruz.Bu sayfa bizi google oturum açma sayfasına yönelticektir.Android hesabımıza giriş yaptıktan sonra ise cihazımızın harita üzerinde konumuzu belirten bir ekran gelecektir.

android-telefon-kilitle
Buradan ne yapmak istiyorsanız işlemi devam ettirebiliyorsunuz.Yani Kilitlemek için kilitle seçeneğini seçmemiz gerekiyor.Kilitleme ve diğer özelliklerin aktif olabilmesi için cihazınızın 3G yada Wifi üzerinden internete bağlanması gerekmektedir.

Önceki İçerikWindows Phone için En İyi Müzik Uygulamaları
Sonraki İçerikGoogle Play Store Arama Geçmişi Silme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz