Ambilight Nedir

0
2727

Ambilight Nedir?
Çok kulağa yabancı gelebilen bir terim ismi olsa da aslında çok basit bir kuram içerisinde yer alan anlamı vardır. Kısaca ve genel olarak bunun anlamı sizin televizyon kullanımlarınızı daha çok keyifli ve odaklı olarak gerçekleştirmenizdir. Yani bir televizyon teknolojisi olan Ambilight, ekran görüntüsünün ekran dışına taşması olayıdır. Konunun daha çok detayına inecek olursak, evinizde televizyon izliyorsunuz ve haliyle bu televizyonun ekranı kadar bir alana bakıyor olacaksınız. Ancak bu teknoloji öyle bir şey ki sanki ekran içerisinde yayınlanan herhangi bir içerik, tüm odaya yansıyor. İşte bunun nedeni ise televizyon arkasına yerleştirilmiş bir yansıtıcıdan gerçekleşiyor olmasıdır. Mesela televizyonda bir manzara izliyorsunuz ve ekranın sağ tarafında okyanus ve sol tarafında da sahil ve evler var. Bu evler kırmızı ve mavi olduğunu düşünelim. Televizyon ekranının arkaya bakan kısmında yine ekranda oluşan görüntüye eş olacak şekilde sağ tarafta okyanusun maviliğinin duvarda yansıdığını göreceksiniz. Bu durum sol taraf için de geçerli olacak. Yani aslına bakılırsa göze bir hoş gelen bu özellik bilinenin aksine çok farklı bir şey değil.

Ambilight genel olarak 3 farklı yansıma bulunduruyor. İki, üç ve dört taraflı olarak kendi içerisinde değişen bu yansıma çeşitleri ile kullananların yorumlarına baktığımızda, televizyonda eğer ki gökyüzünü ve yıldızları izliyorsanız evin içine yansıyan bu durum ile üç boyutlu bir hal aldığını göreceksiniz deniliyor. Ne kadar çok kullanılır ya da ne kadar faydalıdır bilinmez. Ama her teknoloji insanların herhangi bir şeyle ilgilenirken aldığı hazza göre orantılı gerçekleşiyor. Ama her ne kadar film izleyenler için farklı bir atmosfer olduğu söyleniyor olsa da bu durum oyun bağımlıları için de aynı olacak mı? Eğer gerçekten de onlar için de aynı durum olacaksa, ileride çok farklı hallerle karşılaşabiliriz. Ancak bu durum daha çok bir işletme ya da ofislerde işe yarayacak gibi duruyor. Özellikle çalışma ortamları içerisinde bulunan müzik her ne kadar çalışan kişileri etkiliyorsa, ortama sunulacak olan renk dengesi de çalışanları etkileyecektir.

Önceki İçerikAllianz Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
Sonraki İçerikTürk Hava Yolları Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz