Aliexpress ile Alışveriş Yapmak

0
1545

Aliexpress ile Alışveriş Yapmak
Aliexpress Alışveriş – Aliexpress Hakkında – Aliexpress Ödeme gibi sorularınız sorabilir ve Aliexpress üzerinden alışveriş nasıl yapılır
Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden birisi aliexpress sitesidir. Aliexpress sitesi üzerinden belirli kurallar üzerinden istediğiniz ürünleri satın alabilirsiniz. Aliexpress üzerinden yaptığınız alışveriş ürünleri çinden gelmektedir. Genel olarak taklit ve iyi kalite ürünlerin olduğu gibi orijinal ürünlerde bulunmaktadır. Özellikle Farklı markaları bulabileceğizi ve 30 Euroya kadar vergi vermeden satın alabilceğiniz ürünler bulabilirsiniz. Aliexpress üzerinde çok fazla ürün çeşidi bulabilir ve satın alabilirsiniz. Genel olarak ise kullanıcıların Aliexpress sitesini tercih etmesinin sebebi ülkemizde 20 TL’lik bir ürünü Aliexpress’de 2 TL gibi bir ücrete satın alabilirsiniz.
Bu yazımızda Aliexpress üzerinden alışveriş nasıl yapılır, doğru alışveriş nasıl yapılır yada güvenilir satıcı nasıl bulunuz gibi konulara değinmek istiyoruz.

Aliexpress üzerinden neler getiremeyiz yada neler getirirsek sorun yaşayabiliriz. ( Zaman Kaybı )
İlk olarak şunları söyleyelim.. Aliexpress üzerinden her ürünü getiremeyebilirsiniz. Bazı ürünlerde sorun yaşayabilir sipariş geçmeniz sizi uğraştırabilir..
Aliexpress üzerinden Kozmatik ürünleri , kesici yada yanıcı ürünler, elektronik sigaralar yada tütün ürünleri, sim kart takılabilen elektronik ürünler, yada markalara ait olan adidas,nokia gibi isim yapmış ürünlerden sorun yaşayabilirsiniz.

Aliexpress Alışverişlerinde Vergi Öder Miyiz?

Aliexpress üzerinden yaptığınız alışverişlerde belirli bir ücrete kadar vergi ödemiyorsunuz. Bu ücret €30’ya kadar ürünler için geçerlidir. €30-€1500 olan ürünler için ise yüzde 20 olarak vergi vermektesiniz. Bu ödemeleri ise ister ürününüz teslim edildiği zaman PTT görevlisine yapabilirsiniz.

Aliexpress Kargo Kaç Günde Gelir
Bu süre satıcıya göre değişen bir durumdur. Genel olarak ise ürünü seçtiğiniz ürünü iyi bir satıcıdan aldıysanız bu sizin için daha iyi olacaktır. Bu işlemi ise mağaza yorumlarını okuyarak görebilir ve öğrenebilirsiniz. Tahmini olarak ise seçeceğiniz posta yolu üzerinde 20-45 gün gibi ibareler bulunur ama iyi mağazalarda bu süre 10 güne kadar düşünüyor ve gayet başarılı bir sonuç.. İşin biraz eğlencesine kaçacak olursak istanbula yada ülkemizde bir uçtan bir uca bir gönderi yapmak isteseniz bile 2 yada 3 gün sürüyor çinden gelen ürün ise 1 hafta gibi sürelerde elimizde olabiliyor 🙂

Aliexpress üzerinden mağazalara nasıl güvenilir yada neler yapmamız gerekiyor
Genel olarak ücretsiz kargo olan ürünleri seçiyoruz. Tabi burada sağlam bir mağaza yada satıcı bulmak için kullanıcı yorumları ve verilen yıldızlar önemli duruma geliyor. Burada bazı mağazalar ise Feedback puanı 1000 üzeri olanlar ve yorumlar yani Feedback oranları yüksek ise satıcılar sizin için güvenilir ve ürün satın alabilirsiniz.

1- İlk olarak Ücretsiz Sevkiyat olarak mutlaka işaretleyiniz. Genel olarak tüm satıcılar özellikle yüksek satış yapan satıcılar Ücretsiz Sevkiyat olarak görülmektedir.
2- Mağaza yani satıcı puanlaması en önemli durumlardan birisidir. Görselde olduğu gibi 2 numarada yüksek yıldızlıları göster dediğiniz zaman yüksek puan almış ve satış yapmış satıcıları görebilirsiniz.
3- Mağaza için yapılmış geri bildirimleri görebilir ve yorumları okuyabilirsiniz. Burada mutlaka bu geri bildirimleri inceleyiniz ve özellikle görselleri olan geri bildirimleri inceleyiniz.


Üye olma işlemi gayet basit bir işlemdir. En kolay yöntemi ise kullandığınız bilgisayarınız üzerinden Facebook yada Google hesabınız ile hızlı bir işlem yaparak üye olabilir ve alışveriş yapmaya başlayabilirsiniz. Tabi bunlar ile üye olmak istemiyorsanız yukarıdaki kutucukları doldurabilir ve üye olabilirsiniz. Son olarak ise I agree to the Aliexpress kutucuğunu işaretleyiniz. Burda sözleşmeyi okudum kabul  ediyorum şeklindedir ve üyeliğinizi oluşturunuz.

İngilizce bilmiyorum yada Kredi Kartı üzerinden alışveriş yapmak güvenli değil gibi durumları düşünüyorsanız bunlarında çözümü var..
Aliexpress sitesinde birçok dil çevirisi var yani İngilizce olması sorun değil Türkçe olarak da hizmet verebilen bir sitedir. Kredi kartı konusunda da yapmanız gereken banka imkanlarında Sanal Kart ile işlem yapabilir ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.

Aliexpress üzerinden satın aldığım ürünleri nereden takip edebilirim
Gelecek olan ürünleri birkaç site üzerinden takip kodlarını kullanarak son durumunu yada nerede olduğunu görebilirsiniz.

– http://track-chinapost.com/startairmail.php sitesinden R ile başlayıp CN takip numaraları ürününüzü takip edebilirsiniz.
– http://www.17track.net/en/result/post.shtml sadece Aliexpress değil birçok ürünün kargo işlemini buradan takip edebilirsiniz.
– https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip ürün ülkemize giriş yaptıktan sonra detaylı olarak takip edebilir ve nerede hangi işlem olduğunu görebilirsiniz.

Önceki İçerikTürk Telekom Sahur Kampanyası 2018
Sonraki İçerikChange org Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz