Alexa Sites Linking In Nedir

1
2310

Gezindiğim bazı siteler de daha doğrusu forumlarda bu soruya son zamanlada çok rastlıyorum. Bildiğiniz gibi Alexa internet üzerindeki siteleri kendi argoritması ile indexliyor ve her bir siteye Alexa rank puanı veriyor. Alexa  her ne kadar en önde gelen puanlama sistemi olsada kesin verilerle değil tamamen tahmini ve Alexa Toolbar ‘a sahip internet kullanıcılarını gezindiği sitelerden aldığı bilgilerden yola çıkarak işlem yapıyor.

Alexa Sites Linking In ne demek?

Kabaca sitenize giden backlinkler  diyebilirim fakat dikatinizi çekmiştir, örneğin 300 backlink ‘e sahip bir sitenyi Alaxa da incelediğinizde 20 link gösteriyor yani rakamlar çok düşük. En çok merak edilen bu olayın nedenlerini inceleyecek olursak;

  • Link sayısının düşük olmasının birinci ve en bilinen nedenlerden başlıcası her domainin tek bir linkini alıyor olması. Yani örneğin 300 backlink ‘e sahip bir sitenin aldığı linkleri incelediğinizde 30 link bir domainden gelebiliyor bu 30 backlink tek bir Alexa link in olarak gözüküyor.
  • İkinci olarak yazının ilk başında da belirttiğim gibi Alexa Toolbar aracılı ile verileri alıyor, yani sitenize gelen bir backlinkin yeraldığı sayfaya Alexa Toolbar kullanan bir ziyaretcinin girmiş olması gerekiyor. Başka bir değişle Alexa ‘nin bu backlinki kendi teknikleri ile görmesi gerekiyor.
  • Üçüncü olarak sitenize link veren site Alexa tarafından indexlenmiş olaması gerekiyor. bazen Alexanın bir web sitesini önemsemesi uzun zaman alabiliyor.
  • Bir diğer neden ise verilen backlink süresi yani 3 aydır verilen bir backlink listeye giremiyor. linkler uzun süredir  sitenize bağlı olması ve özellikle karşılıksız olması gerekiyor.

Ayrıca Alexa ‘nın açıklamadığı ve web site sahiplerinin kafalarında soru işaretleri bırakan, yukarıdaki tüm nedenler olmadığı halde Sites Linking In listesine eklenmeyen linkler olabiliyor. bazen uzun süren güncelemeden sonra link listeye zerleşirken bazende bir sonraki güncellemeye kalabiliyor.

Fakat Listeyi incelediğinizde sıralama pagerank puanları en yüksek sitelere göre listelenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bunun nedeni sitenize yarar sağlayan veya ziyaretçi gönderen backlinklerin listesi olması. Alexa links in için kabaca sitenize verilen backlinkler demiştim, fakat  elimizde olan bilgileri topladığımızda sitemize yarar sağlayan linkler diyebiliriz. Yani Alexa Sites Linking In listesi web sitemizin en önemli linkleridir…

Alexa Sites Linking In hangi aralıkla güncellenir?

Malesef göncelleme aralıkları çok düşük senede 1yada 2 defa linkler göncelleniyor. Mantık olarak sadece eski linklerin listelendiği düşünülürse güncelleme aralığı normal gözüküyor fakat yinede kişisel düşüncem güncelleme aralığının çok uzun. Özellikle yeni sitelerde linklerin daha sık güncellensede domain eskidikçe güncellemeler bir seneyi bulabiliyor.

Alexa kullanım amacı merak ettiğiniz örneğin reklam vermeyi düşündüğünüz bir siteyi hıçbir engel olmaksızın incelemek ve site hakkında bir fikir edinmeyi sağlamak. Siteye giren kullanıcıların yaş oranın, sitede gezinme süresi ve siteye verilen başlıca linkler gibi bilgileri tüm internet kullanıcıları hiç bir üzelik ve engel olmaksızın kolayca görmesi hedefleniyor. Her ne kadar Google Pagrank değerini etkilediği düşünülsede sadece bir varsayımdan ibaret bir teoridir.

Önceki İçerikiPhone 4 için ön kayıtlar başladı
Sonraki İçerikAdsl Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz