İnternetten Radyo Nasıl Dinlenir

1
4537

İnternetten Radyo Nasıl Dinlenir
Artık sosyal medya sayesinde dünyanın neresinde olursanız olun istediğiniz radyoyu yada televizyon programını istediğiniz yerde internet sayesinde dinleyebilirsiniz.Daha önceden yani internetsiz yaşamda sadece uygu yardımıyla belirli radyolar yada bölgesel yayın yapan radyoları dinleyebiliyordunuz.Artık işler biraz değişti internetin olduğu heryerde istediğiniz radyoyu dinleyebilir gerekirse o programın kurduğu facebook,twitter fan sayfaları ile takip edebilir programa istediğinizi yazabilir ve paylaşabilir durumu geldik.Tabi sadece bunlarla sınırlı değil dediğimiz gibi internetin olduğu yerde artık elimizden düşmeyen akıllı telefonlar sayesinde dünyanın heryerindeki radyo progamlarını takip edebilirsiniz.Tabi bu radyo firmalarıda internetin nimetleriden faydalanarak Apple Store,Google Play,Nokia Ovi Store için uygulamalar geliştirmekte ve akıllı telefonlarınız için daha kolay bir kullanma imkanı sunmaktadır.

Uygulamalar dışında eğer bilgisayardan dinlemek isterseniz sadece radyo yayınları için birçok radyo frekansını içinde bulunduran ücretsiz yazılımlarda bulunmaktadır.Yapmanız gereken bu yazılımları bilgisayarınıza indirip istediğiniz radyo programını tıklayıp dnlemek kalıyor.Hatta bu programlar sayesinde istediğiniz radyo yayınlarını kayıt edebilir ve tekrar tekrar dinleyebilir ve paylaşabilirsiniz.
exaradyo_indir

1-EXARadyo
EXARadyo, EXABilişim firması tarafından yapımına 2007 yapılan ücretsiz ve tam sürüm olmak üzerü iki farklı dağıtım seçeneği bulunan başarılı bir programdır.Program birçok özelliği dışında internete üzerinden online radyo yayınlarını dinleme özelliğide bulunuyor.

EXARadyo programında oldukça basit ve kolay bir arayüze sahip.Programı yüklediğinizde Winamp yazılımına benzer bir arayüz ile geliyor.Dediğimiz kullanımı kolay olan bu program dinlemek istediğiniz radyo programları için favori listesi oluşturabilir istediğiniz radyo kanalı içinde türlere göre filtre yaparak dinleme imkanı sunar.

Station Ripper
2-Station Ripper
İnternetin kullanıcıların artmasıyla beraber farklı programlarda ortaya çıkmaya ve bu programara eklenen özelliklerde fazlalaşmaya başladı.Bunlardan en güzel örneğide Station Ripper programının sunduğu özelliktir.Dinlediğiniz radyoları bilgisayarınıza kayıt etme özelliği ile diğer programlara göre bir adım önde görünüyor.

RarmaRadio_indir

3-RarmaRadio
RarmaRadio programı ile dünyanın heryerindeki internet radyo yayınlarını dinleyebilir ve istediğiniz yayın bilgisayarınıza kayıt edebilirsiniz.Kolay kullanımı ve basit arayüzü ile size rahat bir kullanım sağlayacaktır.
Programın diğer bir özelliği ise favori olarak belirlediğiniz yayınlar için yayın saatine göre kayıt etme işlemine otomatik olarak başalama özelliğine sahiptir.

Önceki İçerikGoogle Chrome Adres Çubuğunu Ayarları
Sonraki İçerikGom Player Nasıl Kullanılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz