Gom Player Nasıl Kullanılır

2
10062

Heralde bilgisayardan film izlemek istediğiniz zaman akla ilk program olarak gom playerı düşünnebiliriz.Kolay kullanımı ve basit arayüzü ilede ençok tercih edilen media programları arasındada yer aldığını söyleyebiliriz.Program sayesinde basit ayarları kolayca yapabilirsiniz.Türkçe dil desteğide oludğu içinde tercih sebepleri arasında bulunabilir.

Programın Genel Özellikleri
-Altyazı olarak izleyeceğiniz video filmler için senkronize edebileceğiniz bir editöre sahiptir.
-Yüksek çözünürlüğe sahip filmlerde bilgisayarınızı çok zorluyorsa film kalitesini gom player bu ayarlamayı sizin yerinize otomatik olarak yaparak daha rahat bir izleme keyfi sunuyor.
-Bozuk ve tamamı indirilmeyen AVI dosyaları oynatılabiliyor.

gomplayer_kullanımı

Programın kurulumu bittikten sonra karşınıza ayar sihirbazı geliyor.Sizden bilgisayarınızın performansı, kodek ayarları, ses sisteminizin özellikleri, altyazıların gösterimi gibi ayarlar ile seçenekler sunuyor.Burada bilgisayarınız için uygun olan ayarları seçmeniz gerekmektedir.Varsayılan olarak seçnemenizde fayda vardır.

Normal Mod : Bu ayar size sizin en için en iyi ayarları belirleyen bir seçenektir.Tüm bilgisayarlar için kullanılabilen bir ayardır.

Yüksek Kalitel Modu : Oynatmak istediğiniz videolar için en yüksek ayarlar ile kaşrınıza gelen bir ayardır.İzlemek istediğiniz video yüksek kaliteli bir videoyu oynatma becerisine sahip değilse takılmalar ve kilitlenmeler olabilir.

TV Çıkış Modu : Televizyonunuzdan izlemek istediğiniz videolar için seçebilen bir ayardır.

gomplayer_codec_paketi
Codec Paketlerini Yüklemenize Gerek Yoktur
İzlemek istediğiniz tüm videoları açma yeteneğine sahiptir.Sadece yapmanı gereken firmanın çıkardığı güncellemeleri resmi sitesi üzerinden yada güvenilir sitelerden takip etmek ve güncellemek.Aşağıda desteklediği dosya formatlarını göstermektedir.

flv,mp4, mov, mpg, ts, avi, divx, asx, wmv, m4v, dat, ifo, vob, 3gp/3gp2, rm/rmvb, mkv, ogm uzantılı tüm video dosyalarını sorunsuz şekilde oynatan Gom Player, OGG, XVID, DIV1, DIV2, DIV3, DIV4, DIV5, DIV6, DIVX, DX50, MP41, MP42, MP43, H263, AP41, MPG4, MP4S, M4S2, MP4V, BLZO, MJPG, RMP4, DXGM ve H264 dahil tüm popüler kodek paketlerini içinde barındırıyor.

Gom Player Kontrol Paneli
Gom player üzerinde çok fazla özellik olduğu için tek tek düzenlemek sizin için zaman alabilr.Bunun için F7 tuşu ile açılabilen kontrol paneli ile gerekli tüm ayarları yapabilirsiniz.

gomplayer_ses_ayari

Ses Ayarı : Ekolayzır, ses dengeleme ve benzeri ayarları yapabileceğiniz basit bir ses ayar bölümü bulunmaktadır.

gomplayer_altyazi_ayari

Altyazı Ayarı : Aynı bölüm üzerinde bulunan font büyüklüğü, yazıların ekran üzerinde ki yerleşimi ve video ile altyazının senkronizasyon işlemleride kolayca yapabilirsiniz.

Video Görüntüsü Alma ve Video Önizleme Resmi Alma Özelliği
İzlediğiniz videolar yada filmlerde istediğiniz görüntünün CTRL + E kısayolu ile resmini çekebilirsiniz.Bu çekilen resimleri Belgelerim/Gom Player/Capture/ klasörü içine kayıt etmektedir.Aynı zamanda kayıt edilen resimleri CTRL + 9 ile de masaüstü resmi yapabilirsiniz.

Gom Player Kısayol Tuşları

[F2] : Dosya aç.
[F3] : Altyazı seç.
[F4] : Videoyu kapat.
[F5] : Ayarlar ekranı aç/kapat.
[F7] : Kontrol panelini aç/kapat.
[F8] : Video listesini aç/kapat.
[F12] : DVD’yi aç.
[Spacebar] : Oynat/Durdur.
[Ctrl+ENTER] : Tam ekran modu.
[Ctrl+E] : Video sahnesinin resmini çek.
[K] : Tema seç.

Önceki İçerikİnternetten Radyo Nasıl Dinlenir
Sonraki İçerikTRT Radyo iPhone – iPad Uygulaması
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz