1 Dolar Kaç TL Eder

0
775

1 Dolar kaç TL Eder?
Aslında arama motoruna bu başlığı yazarak 0.5 saniyede bulabileceğiniz bir sorudur bu. Ama tabi bu soruyu her gün binlerce belki de milyona yakın kişi soruyordur. Çünkü dünyada en çok sözü geçen para,Amerika Birleşik Devletlerinin para birimi olan dolardır. Bunun nedeni de dünyada en çok güce sahip olan devletler ticareti de elinde tutarlar. Ve bugün baktığımız, hele ki gündemi en çok meşgul eden telefonlar dahil dışarıdan aldığımız pek çok ürün yine doların yolundan geçmektedir. Hal böyle olunca ister istemez herkesin kafasında, hemi de her gün dolar ne kadar sorusu olur. Çok sinir bozucu olsa da.

Bir ülkede eğer ki dışarıdan aldığınız ürünler, dışarıya sattığınız ürünlerden fazla ise işlem görecek olan para biriminin değeri sizin için önemli olacaktır. Alacağınız her ne olursa olsun ve para hacmi sınırsız da olsa bunun iç piyasaya olan aktarımı ve iç piyasaya sahip olan insanların alım gücünü de aynı şekilde hesaba katmanız gerekecektir. Sadece iş bir şeyi almak ya da 3 ay öncesi ile 5 ay sonrası arasındaki farkı hesaplamakla kalmıyor. Evet 3 sene önceki dolar ile şimdiki arasında çok fark var. Hele ki bugün artık bilinmez bir yolculuğun üzerinde nereye kadar gidecek sorusu da olsa ekonomist olmadığımız gibi izlemekle yetiniyoruz. Tabi bugün pek çok yorumcu her gün çıkıp farklı farklı yorumlar yapıyor. Birileri halen yükseleceği kanaatinde. Bunu kimse bilemez. Her gün her şey olabiliyor dünyada. Yani sadece 3-5 devlet arasındaki gerginlikler ya da krizler öteki bankalar ile anlaşmazlıklara dönüşmüyor. Ama öyle de olsa böyle de olsa bilinmeyen derin ticaretler ya da kurallar ile farklı noktalara gelebiliyoruz. Kazan kaynıyor..

Burada aslında bir noktanın diğer noktaya kadar yükselişte olması aslında birinin sabit ötekinin yükseliyor olması anlamına mı gelir? ya da birinin düşüyor birinin sabit olması anlamına mı? Son seçenek te aslında ikisi de yükseliyor da biri birine fark mı atıyor? Sonuç olarak dolar değerini şimdi yazana kadar bile 0.005 değer kazanacak. En iyisi anlık olarak arama motorundan aratmak.

Önceki İçerik5N 1K Nedir – 5N 1K Ne Demektir
Sonraki İçerik+35 hangi ülkenin telefon alan kodudur
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz