Yeni Linea Özellikleri – Yeni Linea Fiyatları

0
1130

İlk olarak 2007’de yollara çıkan Linea, 25 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. Ar-Ge çalışmalarının yüzde 70’i Tofaş tarafından gerçekleştirilen yeni Linea’nın bundan sonraki Ar-Ge sorumluğunu da Tofaş üstlendi. 2012 için mevcut Linea dahil 45 bin adet üretim planlayan Tofaş, 55 tanesi Bursa’da olmak üzere toplamda 108 tedarikçi firmayla çalışıyor. Ortak tasarım dahil birçok alanda işbirliği yapılan tedarikçilerin katkısıyla Linea’da yerlilik oranı yüzde 65 seviyesine çıktı. Linea’nın üretimi için Tofaş Bursa tesislerinde düzenlenen törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türk işçi ve mühendisinin ürünü olan yeni Linea’nın Türk tüketicisinin ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirildiğini söyledi. Linea’nın bugüne kadar yaklaşık 120 bin adetlik üretim ve 35 bin adetlik ihracat rakamına ulaştığını anlatan Koç, Linea’nın geçen yıl 33 bin adet ile Türkiye’de kendi sınıfının en fazla tercih edilen otomobili olduğunu söyledi.

İLK TÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK
Tofaş CEO’su Kamil Başaran ise yeni Linea’nın fırsatları da beraberinde getirdiğini söyledi. Başaran, “Linea’nın Brezilya ve Hindistan’dan önce Türkiye’de üretimine başlanıyor. Hindistan’a Ar-Ge ve parça ihracatı yapmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Makyajlanan Linea’daki tüm değişiklikler Türkiye’deki ekip tarafından gerçekleştirildi. Bu adım bizim ürettiğimiz diğer tüm ürünler için de benzer bir otoriteyi almaya götürecek bir hareket” diye konuştu. Fiat’ın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarları için tasarlayacağı araçlarda ortak sorumluluk almak üzere ilke anlaşmasına vardıklarını açıklayan Başaran, bu anlaşmanın Tofaş’ın 2023’te üretimde milyon adetlik hedeflerine ulaşması ile ilgili önemli olduğunu söyledi.

Tofaş, dünyada Ar-Ge harcaması yapan 1000 şirket arasına girdi
Tofaş, dünyada Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan bin arasında yer alan 3 Türk şirketinden biri oldu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Tofaş’ın 2005-2011 arasında yaklaşık 900 milyon dolarlık Ar-Ge harcaması yaptığını söyledi. Ar-Ge faaliyetleri neticesinde Minicargo, Linea ve Yeni Doblo olmak üzere 3 yeni aracı geliştirip pazara sunduklarını belirten Koç, bu projeler sayesinde, Tofaş’ın Fiat’ın 3 önemli üretim ve Ar-Ge merkezinden biri haline geldiğini ifade etti.

Şartlar gerektirirse yerli motor üretilir
Yerli motor ve şanzıman üretimine ilişkin açıklamalarda bulunan Başaran, “Bu ülkenin gereksinimi olan ve çağrılacağımız her türlü noktada olmak için vizyonumuzu ortaya koyduk. Önümüzdeki dönemde eğer pazar şartları oraya doğru bizi çağıracaksa yerli motor ve şanzıman üretimi, düşünebileceğimiz konulardan biri olabilir” dedi.

Önceki İçerik2012 Kpss önlisans sınavı ne zaman?
Sonraki İçerik23 Nisan Şiirleri – 23 Nisan Kısa Şiirleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz