Silinmeyen Programları Programla Kaldırma

0
2917

program_eklekaldır
Windows işletim sistemi kullanıyosanız bu gibi hatalara ve alışmanız gerekmektedir.Hatalarda genelde kullanıcı hataları diyebiliriz.Yüklediğimiz programları program ekle kaldırdan değilde ya hata kaza çalışmasını etkileyen dosyalarını silme ile yada program files dosyalarını acemilikten silerek bu gibi hatalar ile karşılaşabiliriz.Bu gibi durumlarda bu programları tamamen silmek için ya programı tekrar kurmak gerekir yada program ekle kaldır programlarının biraz daha gelişmiş olan farklı programlar denemek gerekebilir.

Bu programlardan ücretli ve ücretsiz olanları vardır.Biz ücretsiz olandan birkaç örnek vererek nasıl kullanıldığını resimli olarak anlatacağız.
UninstallTool_eklekaldir
1-Uninstall Tool
Bilgisayarımızda yüklü olan programları ve sürücüleri kaldırmak için kullandığımız Windows Program Ekle Kaldır’dan tam olarak istediğimiz verimi alamayız. İstediğimiz verimi alabilmek için çoğu zaman alternatif programlara başvururuz.
Uninstall Tool bu noktada kullanabileceğimiz alternatif programlar arasında ilk sıralarda olması gerekenlerden. Program yardımıyla sistemden silemediğimiz dosya, klasör ve sürücüleri hiç zorlanmadan rahatlıkla silebiliyoruz.

Total Uninstall

2-Total Uninstall
Total Uninstall bilgisayarınızdaki program yükleme işlemlerini takip ederek analiz eden ve kaldırma işlemlerini çok daha detaylı olarak yerine getiren kullanışlı bir programdır.

Normalde Windows’un kendi program kaldırma işlevi programların tüm kalıntılarını silmeyebilmekte. Program Files ve Belgelerim dosyalarındaki kalıntılar, kayıt defteri girdileri gibi öğeler çoğu zaman kaldırma işlemlerinden sonra silinmeyerek bilgisayarınızı zamanla çöplüğe çevirmekte ve yavaşlatmaktadır.
CCleaner

3-CCleaner
CCleaner bilgisayarlarına bakım yaparak sisteminin ilk günkü hızına kavuşmasını isteyen kullanıcılar için geliştirilen bir sistem temizleme, optimizasyon ve bakım aracıdır. Program yardımıyla bilgisayarınızda yer alan gereksiz dosyaları silerek, sisteminizi çok daha istikrarlı ve performanslı bir hale getirebilirsiniz. Sistem temizliği konusunda dünya üzerinde birçok insanın bir numaralı tercihi olan CCleaner bilgisayarınızı hızlandırmak için kullanmanız gereken en temel bakım araçlarını içerisinde barındırmaktadır.

CCleaner programı açınız ve sağ bölümden araçlar sekmesine geliniz.Daha sonra karşınıza program ekle kaldır bölümüne benzeyen bir bölüm gelecektir.Burada silmek istediğiniz programı seçenerek işlem uygulayabilirsiniz.Sol bölümde geriye yükle kaldır,sağ tarafda ise girdiği sil gibi bir bölüm vardır.Burdan seçtiğiniz programı silebilir ve daha sonra ise kayıt defterini düzenleyip programdan kalan parçalarıda temizleyebilirsiniz.

silinmeyen_programlari_kaldirma

Önceki İçerikGalaxy S4 için Android 4.3 Güncellemesi
Sonraki İçerikOnline Resim Düzenleme Programları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz