İskorbüt Hastalığı ve Tedavisi (C vitamini Eksikliği)

1
3318

C vitamininin tüm orga­nizmada çok yönlü etkisi vardır. Bu nedenle C vitamini eksik­liği vücut maddelerinin özellikle büyüyen destek dokunun yapısını kan dokusunun yapısını ve kılcal kan damarlarının ça­lışmalarını etkiler. C vitamininin en büyük görevi vücudun hastalıklara karşı direncini artırmaktır. Eksikliğinde bağdokusu kıkırdak kemik ve diş yapısında bozukluklar gelişim bo­zuklukları dirençsizlik karın ve baş ağrıları kansızlık kabız­lık gibi hastalıklar görülür.

İskorbüt Hastalık Belirtileri: Dişetinde kanama derialtı kanamaları sonu­cunda çürük oluşumu hayati önemi olan organların içine ka­namalar görülür.

Süreci: Kemikleri örten zarın içine olan kanamalardan ötü­rü kol ve bacaklarda aşırı duyarlılık ve ağrı olur.

İskorbüt Tedavisi: Taze sebze patates meyveden oluşan bir gıda rejimi uygulanır. Ayrıca damardan ya da ağızdan C vitamini ve­rilir. Günlük C vitamini gereksinimi 10-20 miligram kadardır. Bu miktar normal diyette bulunan C vitamininden azdır. Bu nedenle de sebze diyeti önerilir.

İskorbüt Hastalığının Bitkisel Tedavisi

Bulunması Gereken Şifalı Bitkiler:
Latin çiçeği, Limon, Keber otu, Portakal, Sirke

Hazırlanış Şekli:
* Latin çiçeğinin çiçekleri ve yaprakları kaynatıldıktan sonra suyu süzülür. Elde edilen sıvıya dörtte bir oranda
limon sıkılarak karıştırılır. Hazırlanan bu karışımdan yemek arası bir-iki çorba kaşığı alınır.
* Keber bitkisinin kökü sirke ile haşlanır. Süzülerek elde edilen sıvı, dinlendirildikten sonra hastalık süresince yemek arası bir fincan içilir.
* Rahatsızlık süresince her gün portakal suyu içilmeli veya yenmelidir.

Önceki İçerikTwitterda İlginç İstatistikler
Sonraki İçerikTivibu Kullanıcı adımı ve şifremi unuttum. Ne yapmalıyım?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz