Yurtdışından gelen telefonların IMEI kayıt süresi uzatıldı

0
1347

Bildiğiniz gibi son zamlardan sonra yapılan açıklamalarda yıllık olarak 1 milyon üzerinde yurtdışı cihaz pasaport kaydı yapıldığını ve yeni bir zam olarak kapıda olduğunun sinyalleri verilmişti.İlk olarak bu kayıt süresi bilindiği gibi 30 gün olarak yapılmaktaydı yani siz yurt dışından bir cihaz getirdiğiniz zaman pasaport kayıt süresi 30 gün olarak yapılmaktaydı.Daha sonra ise zamlardan sonra bu süre yani yurtdışıdan gelen cihazın kayıt süresi BTK tarafından 60 gün olarak açıklanmıştı.

Son olarak ise artık kayıt süresi 120 gün olarak açıklandı.Yani yeni bir cihaz almak istiyorsanız pasaport kaydı süresi 120 gün olarak uzatılacağı açıklandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) “Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mobil Anahtarlama Merkezi altyapısına sahip işletmecilerin, BTK kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen cihazın elektronik haberleşme bağlantısını 120 günlük kullanım süresi içerisinde kesmeleri de hükme bağlandı.

Önceki İçerikGmail’de E-Posta Engelleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikZyxel Modem Mac Şifreleme Nasıl Yapılır ?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz