Ygs Sınavı Ne Zaman Açıklanacak?

0
1069

336495500854
Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), saat 10.00’da başladı. Sınav, 160 dakika sürecek.

870 bin 829’u kız, 1 milyon 52 bin 204’ü erkek olmak üzere toplam 1 milyon 923 bin 33 adayın başvurduğu YGS, saat 10.00’da Türkiye’de 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da başladı. Toplam 160 sorunun yer alacağı sınav, 160 dakika sürecek.

Adaylara, sınav sırasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş, şekerleme ve peçeteyle sınavın yapıldığı her salona bir “duvar saati” ÖSYM tarafından verildi. Duvar saatlerinin bir bölümünün içinde sınavı kayda alan kameralar olduğu belirtildi.

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerine kalem, silgi gibi şeyler alıp vermeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları da yasak olacak. Bu yasaklara uymadığı belirlenen adayların sınavları iptal edilecek. Sınav salonları kamerayla kayıt altına alınacak.

YGS’de uygulanacak testler, bir kitapçık halinde olacak. Soru kitapçıkları adaylara, salon görevlileri tarafından kapalı poşet içerisinde ve rastgele dağıtılacak.

YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, bir yükseköğretim programını tercih etme ve Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girme hakları olmayacak. Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS’ye girmeye hak kazanabilecek.

Öğrenciler salonlarda terledi, veliler bahçede dua etti

Üniversiteye girişte ilk aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), hem öğrencilere hem velilere heyecanlı anlar yaşattı. Bursa’da, üniversite adayları sınıflarda terlerken, velileri de okul bahçelerinde Kur’an-ı Kerim okuyup çocuklarının istikbali için bol bol dua etti.

Bu sene 160 dakika sürecek YGS’ye 870 bin 829’u kız, 1 milyon 52 bin 204’ü erkek olmak üzere, toplam 1 milyon 923 bin 33 aday katılıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Bursa’da da sınav sebebiyle trafikte hareketli anlar yaşandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sınav yapılan okullar çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Öğrenciler, salonlara, tepeden tırnağa didik dirik aranarak alındı. Adaylara, sınav sırasında gerekli olan kalem, silgi, kalemtıraş, 3 adet meyveli şeker verildi. Öğrencilerin salonlara cep telefonu ve su sokmasına izin verilmedi. Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde çocukları sınava giren veliler, okul bahçesinde Kur’an-ı Kerim okudu. Yasin Suresi okuyup çocuklarına dua eden veliler bir hayli heyecanlıydı.

Sınava geç kalanlar ise koşturarak okulların yolunu tuttu. Bursa Atatürk Anadolu Lisesi’nde de velilerin okul bahçesinde heyecanlı bekleyişi vardı. Bazı veliler, sınav sistemine tepki göstererek, “Çocuklarımız yarış atına döndü” dedi. Bursa Nilüfer İş Okulu’nda ise engelliler sınava girdi. Okul idaresi, gazetecilerin sınıflardan görüntü almasına izin vermedi.

Önceki İçerikVodafone Ödenmemiş Borcunuz Kalmasın Kampanyası
Sonraki İçerikYgs Puanı Nasıl Hesaplanır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz