Yeni sosyal paylaşım sitesi Jumo

0
1017

Facebook’u Mark Zuckerberg lie birlikte kuran, 2007’de ünlü sosyal medya şirketinden ayrılarak ABD Başkanı Barack Obama’nın 2008 başkanlık seçimlerinde Sosyal Medya Koordinatörlüğü’ne geçen Hughes, yeni kurduğu Jumo’nun yardım bekleyen kuruluşları biraraya getirmeyi hedeflediğini söyledi.

New York’taki Yabancı Medya Merkezi’nde (FPC) düzenlenen basın toplantısında medyanın karşısına çıkan Hughes, yeni kurduklarını ağın kar amacı gütmediğini kaydetti.

Jumo’nun, Facebook ile içiçe çalışacağını ifade eden Hughes, ”Facebook hesabı olanlar Jumo’da da hesap açabilecekler. Bağımsız hayırsever kuruluşlar, burada açacakları hesaplar ile milyonlara ulaşabilecekler ve böylece seslerini herkese duyurabilecekler” dedi.

Afrika’nın kırsal bir kesiminde okul yapmak isteyen bir hayırsever kurumun ya da eşcinsel haklarıyla ilgili kampanya yapmak isteyen bir kuruluşun Jumo’da sayfası olacağını ve bu yolla herkese ulaşabilme şansı elde edeceğini söyleyen Hughes, hedeflerinin kar amacı olmayan yardım kuruluşlarını bir ağ ile biraraya getirmek olduğunu söyledi.

JUMO’NUN AMACI İNSANLARI BİRARAYA TOPLAMAK

Mikro blog sitesi Twitter ve video sitesi YouTube’dan yazıların ve videoların da sayfalara eklenebileceğini söyleyen Chris Hughes, öncelikli amaçlarının, yardım için insanları zorlamaktan çok bu kuruluşlar arasındaki iletişimi artırmak olduğunu belirtti.

Hughes, bir soru üzerine, Facebook’un da aralarında bulunduğu pekçok internet sitesinde hayırsever kurululuşların yardım topladıklarını bildiklerini, Jumo aracılığıyla insanların yardıma karşı farkındalığını artırmayı hedeflediğini anlattı.

Facebook ile bir yarış içine girmeyeceklerinin altını çizen Chris Hughes, ”Facebook 500 milyon kullanıcısı ile birkaç yıl içinde internetin omurgasını oluşturan bir sisteme dönüşüyor. Jumo, çok daha farklı bir amaca yönelmek niyetinde. 2009 yılında 300 milyar dolarlık bağış yapılmış, bunun sadece yüzde 9’u internet üzerinden. Amacımız bunu artırmak ve yardım rakamını yükseltmek” dedi.

Hughes, Jumo’nun şu an sadece İngilizce yayın yaptığını, önümüzdeki günlerde farklı dillerde de internet üzerinden yayına başlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Jumo ekibinin şu an için sekiz kişiden oluştuğunu da ifade eden Facebook kurucusu, başta bilgisayar mühendisleri olmak üzere çok sayıda kişiyi işe alacaklarını ve kadrolarını genişleteceklerini ifade etti.

Önceki İçerikKerbela olayı nedir ?
Sonraki İçerikJustin Bieber kimdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz