Winrar İle Dosya Sıkıştırma Nasıl Yapılır

0
8791

winrar-rarlama-yapmak
Bildiğiniz gibi piyasada en çok bilinen ve kullanılan sıkıştırma ve açma programı winrardır.Özellike basit arayüzü ve temel tüm dosyaları desteklemesi ile herkese hitap eden bir yapısı vardır.Tabi bunlar yeni kullanıcı için geçerli olmayabilir.Eğer yeni bir kullanıcı iseniz biraz sorluk çekebilirsiniz.

Dosya sıkıştırmak neden gereklidir?
Günümüzde birçok dosya transferi yada farklı yollarla dosya aktarma işlemi yapmaktayız.Gerek internet ortamında,gereksede usb bellekler ile taşıma işlemi yapılmaktadır.Bu gibi durumlarda özellikle internet ortamında yapılan paylaşımlarda bir dosya paketi yapmak isterseniz bunu tek tek atmak yerine Zip veya Rar formatına getirerek istediğimiz yere yollayabiliriz.

winrar-indir

Yukarıdaki winrar resiminde programın deneme sürümünü indirip 40 gün boyunca kullanabilirsiniz.

Şimdi ise winrar ile sıkıştırma işlemi nasıl yapılır onu görelim.
İlk olarak yukarıdaki linkten winrar programını indirip bilgisayarınıza kurunuz.Daha sonra ise aşağıdaki gibi karşınıza bir ekran gelecektir.Burada hangi dosya formatlarını desteklediğini göreceksiniz.Buradan hepsini seçiniz.
winrar-kurulum

Daha sonra ise bir dosya örneği ile sıkıltırma işlemi yapalım.Aşağıdaki resimde görülen masaüstündeki dosyayı sıkıştırma işlemi ile işlem başlayalım.Masaüstünde bir dosya ayalarınız ve buna sağ tıklayınız.Sonra ise arşive ekle bölümüne geliniz ve arşive ekle dedikten sonra size nasıl rarlanması soracaktır.
winrar-zip-yapmak

Bu resimde ise size sıkıştırma yöntemini soracaktır.En iyi olarak sıkıştırma yaparsanız dosyayı en iyi şekilde sıkıştırır ve en küçük boyutlara getirir.
winrar-sıkıştırma

winrar-eniyi-rarlama

Önceki İçerikSpotify’de Müzik Nasıl Dinlenir? Nasıl Kullanılır?
Sonraki İçerikGeneral Mobile Discovery 2 Ne Zaman Çıkacak?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz