WhatsApp ile Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır?

0
1824

WhatsApp ile Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır?

Whatsapp, yeni güncellemesi ile devrim niteliğindeki özelliğini kullanıcılarının hizmetine sundu. Bu özellik sayesinde internetiniz olduğu sürece, Whatsapp ile yakınlarınızı hem görüp, hem konuşabileceksiniz. 3G teknolojisi ile hayatımıza giren görüntülü konuşma özelliği, Whatsapp’ın entegrasyonu ile Android ve IOS işletim sistemine sahip pek çok telefonun kullanabileceği bir sisteme dönüştü. Whatsapp’ın görüntülü konuşma sürümü olan, Beta sürümüne sahipseniz, siz de bu teknolojiden internete bağlı olduğunuz heryerde istifade edebilirsiniz.

Görüntülü konuşma yapmak için telefon ya da sim destekli tabletinizden Whatsapp uygulamasına giriş yapın. Uygulamada bulunan rehberinize ait kişi listenizden, görüntülü konuşma yapmak istediğiniz birini seçin. Karşınıza whatsapp konuşma penceresi açılacaktır. Bu pencerenin hemen üst kısmında bulunan telefon ahizesine benzer imleci tıklayın. Telefon size iki seçenek sunacaktır. Sesli arama ve görüntülü arama. Sesli arama standart cep telefonu araması gibi özellikle bir arama seçeneğidir. Bizim ihtiyacımız olan seçenek görüntülü arama modülüdür. Bu seçeneği seçtiğinizde, karşıdaki kişinin telefonuna uyarı düşer. Sanki normal arama yapılıyor gibi, telefonu çalan karşı taraf, sizden gelen görüntülü aramayı onayladığında, karşıdaki kişi ile görüntülü konuşmaya başlayacaksınız. Artık hem o kişiyi görecek, hem de sesini duyacaksınız.

Görüntülü Konuşma Hızı Yavaş ise Çözümler

   Whatsapp üzerinden yapacağınız görüntülü konuşmaların yavaşlamasının iki temel nedeni vardır. Birincisi, cihaza bağlı nedenler ki bunlara, cihazın yavaşlaması, içerisinde virüs bulundurması, android sürümünün düşük olması gibi nedenler girer. Böylesi durumlarda mevcut problemin çözümü ile görüntülü konuşma hızınız çözülecektir. Diğer neden ise internete bağlı nedenlerdir. Telefonun az çektiği yerlerde internet hızının yavaş olacağından, bu gibi yerlerde yapılan görüntülü konuşmalar düşük hızda ihtiva edilir.

Kimler Whatsapp Görüntülü Konuşma Yapamaz

Telefonunda whatsapp beta sürümü yüklü olmayanlar, telefonlarında ön kamerası olmayanlar, android ya da IOS sürümü yetersiz telefona sahip olanlar ve internet bağlantısına sahip olmayan bireyler bu teknolojiden yararlanamaz. Ayrıca, görüntülü arama yapmak istediğiniz kişinin telefonunun da bu teknolojiyi desteklemesi, whatsapp’ının olmaması gibi durumlarda yine bu teknolojiden yararlanamayacaksınız.

Bilgisayardan Görüntülü Konuşma Yapmak

Şuan bilgisayardan WhatsappWeb’e bağlansanız bile görüntülü arama teknolojisini bilgisayarınızdan kullanamazsınız.

 

Önceki İçerikHepsiburada.com Güvenilir Mi?
Sonraki İçerikGeniş Açı Lens Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz