Web Sitesi Nasıl Yapılır?

0
1081

Web sitesi yapmak aslında sanılanın aksine çok basit. Özellikle de günümüzde. Çünkü günümüzde eskiden olduğu gibi sayfalarda, HTML, ASP, PHP gibi programların uzun uzun kodlarını ezberlemeye, kodlar arası bağlantıları kurmaya gerek duyulmaksızın, Dreamwear gibi hazır şablon oluşturucu programlar ya da hazır tasarımlar yardımıyla web sitesi kurmak mümkün. Biz yazımızda kolay web sitesi kurmak isteyenler için wordpress site kurulumunu anlatacağız.

                 Sunucu ve Alan Adı

Öncelikli olarak bir web sitesine sahip olmanız için şahsınıza özel bir alan adı ve web sitenizin dosyalarının barınacağı bir sunucuya sahip olmalısınız. Alan adını .com uzantılı şekilde yıllık 20TL gibi az bir miktara satın alabilirsiniz. Sunucu için ise internette bu alanda hizmet veren pek çok site farklı fiyat aralıkları ile karşımıza çıkıyor. Hemen her fiyata sunucu bulmak mümkün. Aylık 5$’a da sunucu bulabilirsiniz, yıllık 5TL’ye de. Sunucu ve alanadı için Google’da arama yapıp kendinize göre bir firma bulabilirsiniz.

WordPress’i Sunucuya Yükleme

Sunucu ve alan adını temin ettikten sonra sıra geldi kullanacağınız yazılımı seçmeye. Bunun için biz hem işlem kolaylığı, hem sürekli geliştirilen arayüzü sebebiyle WordPress’i öneriyoruz. WordPress’i temin etmek için https://tr.wordpress.org/ adresine gidin. Sağ alt köşede bulunan WordPress 4.6.1’i indir diyin. İndirdiğiniz dosyası zipten çıkarıp, File Zilla yardımıyla sunucunuzun size verdiği internet site adresiniz, kullanıcı adınız ve şifreniz ile sitenizin FTP klasörüne bağlanın. Filezilla’dan yandaki site klasörlerinizden Public_HTML açıp, indirdiğiniz WordPress dosyalarını bu klasör içerisine atın. Sonra sunucu ara biriminize giriş yapıp, bir SQL dosyası oluşturun. (SQL dosyası oluşturma hakkında sunucunuzdan yardım alabilirsiniz. SQL oluştururken, Username, name ve şifre bilgilerini bir kağıda not edin.

WordPress Kurulum

Sunucunuza attığınız WordPress dosyalarının sıra kurulumuna geldi. WordPress dosyalarını yukarıdaki gibi FileZilla ya da başka bir şekilde sunucunuza attıktan sonra site adresinizi tarayıcınıza girin ve gide basın. Karşınıza WordPress kurulum ekranı gelecektir. Yapmanız gereken tek şey ekrandaki yönergeleri girmeniz, site bilgilerini kendinize göre doldurmanızdır. Bir bölümde sizden SQL şifrenizi vs. isteyecektir, buraya bu bilgileri girdikten sonra son site ayarlarınızı da girmeniz ile beraber WordPress alt yapılı internet siteniz hazır hale gelecektir. Temayı, Google’da WordPress temaları yazıp aratarak değiştirmeniz mümkün.

Önceki İçerikBurun Estetiği Nasıl Yapılır?
Sonraki İçerikDünyanın Yedi Harikası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz