Web Sitenizi (Responsive) Mobil Uyumlu Yapmak

0
1795

Bildiğiniz gibi özellikler websitesi sahipleri için Google tarafından bir çaıklama yapıldı ve özellikle Mobil olmayan siteler için mobil uyumlu olma zorunluğu getirildi.Yani hangi script kullanırsanız kullanın web sitenizin sadece bilgisayar ortamından değil aynı zamanda mobil cihazlara (akıllı telefonlar,tabletler) tarafından da rahatça gezilmesi için biraz değiştirilmesi gerekmektedir.Bu değişimi nasıl sağlayabiliriz yada neler yapmamız gerekmektedir onları inceleyelim.

1-Eğer sıfırdan bir site yaptırdıysanız yani script bu işlem için kodlama işlemini yaptırdığınız kişiyle görüşmeniz gerekiyor ve hazırlanan script’in mobil uyumlu hale getirilmesi gerekmektedir.Tabi işlemi biliyorsanız yapmaya başlamalıydınız.

2-WordPress ve hazır sistemler içni
Bu gibi durumlar için seçenekle diğer durumlara göre fazla diyebiliriz.İsterseniz wordpres temanızı değiştirebilirsiniz.Yani hazır olan temalardan satın alabilir ve mobil uyumlu hale gelebilirsiniz.Bu işlem için ise ister yeni bir tema yaptırabilir istersenizde hazır olan temalardan satın alabilirsiniz.

responsive-site-ornekleri

WordPress sitelerde diğer bir işlem ise eklentiler ile mobil uyumlu hale gelebilirsiniz.Yani satın alacağınız eklentiler temanızı mobil hale getirebilir.Piyasada ise sağlam diyebileceğimiz birkaç eklenti bulunmaktadır.Bu eklentiler sayesinde kolayca işlemi yapabilirsiniz.

-WPTouch Mobile Plugin
-JetPack
-WP Mobile Detector
-WordPress Mobile Pack 2.0

WordPress Mobil eklentiler için piyasada bulabileceğiniz eklentiler yukarıdaki gibidir.Fiyatları olarakda gayet iyi diyebiliriz.Tabi birkaç siteniz varsa işler biraz değişebilir ve fiyat artabilir.

mobil-uyumlu-site

Daha sonra ise işlemi yaptıysanız yani mobil uyumlu hale geldiyseniz sitenizi kontrol edebilirsiniz.Yani Google Webmaster Tool bölümünden sitesinizi vereceğimiz linkten kontrol etmelisiniz.

https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?hl=tr

Önceki İçerikAndroid Tarayıcılarda Dosya İndirme Sorunu
Sonraki İçerikFacebook Hesabı Nasıl Yedeklenir
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz