Uzun süre bilgisayar kullananlarda oluşan hastalıklar

2
1303

Uzun süre bilgisayar kullananlarda fıtık, kireçlenme, omurga eğrilikleri, boyun düzleşmeleri vb… hastalıkalr oluşabiliyor ve gerekli önlemleri almassanız kalıcı hale gelebiliyor..

Hareketsizlik nedeniyle kan dolaşımından, bağırsak tembelliğine, omurga ve kas rahatsızlıklarından fıtık, kireçlenme ve obeziteye kadar pek çok rahatsızlığın görülebileceğine işaret eden Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Dr. Cevdet Şahin, ofis ortamında çalışanlara ”ayağa kalkın” uyarısında bulundu.

UZUN SÜRE HAREKETSİZ KALMAYIN
Şahin, hareketsizliğin yol açacağı hastalıkların önüne basit egzersizlerle geçilebileceğini yineleyerek, uzun süre ofiste hareketsiz kalanlara şu uyarılarda bulundu:

”Bilgisayar kullanırken ekranı tam karşınıza alın. Masa ve koltukta boy uyumuna dikkat ederek ortopedik ürünler kullanmaya özen gösterin. Ofiste aynı pozisyonda uzun süre kalmayarak, hareketli olmaya çalışın. Gözlerinizi bir süre kapatarak dinlendirin, her 45 dakikada bir gerinme egzersizleri yaparak, ofis içerisinde bir dakika gezinin. Doğru ayakkabı tercih ederek ayak sağlığınıza dikkat edin. Asansöre binmek yerine mümkün olduğunca merdiven kullanmayı tercih edin.”

Önceki İçerikWikileaks sitesinden ırak raporu
Sonraki İçerikBilinmeyen Driverlar nasıl bulunur resimli anlatım
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

  1. 7 senedir yogun bir bilgisar kullanıyorum.Sağ bileğim çok ağrı yapıyor doktora gittim bilgisayar hastalıgı var dedi arasıra acayip agrılar yapıyor.Eğzersiz yapmaya çalışıyorum artık

    • Çok doğru ne kadar bilgisayar ile vakit geçirsek hastalanırız. Çok dikkatli olmamız lağzım. Çok yoğun bilgisayar kullanmamalıyız. Eğer önemli değilse kullanmayalım. Bilgisayarda en önemli olabilecek şeylerden
      Yararları
      1. İlimdir
      2. Yazışmalardır
      3. bilgiye kısa yoldan ulaşma

      Zararları
      1. Zaman kaybıdır
      2. Radyasyon içerir.
      3. İsteksizlik artar.
      4. İçe kapanma başlar.
      5. Baş ağrısı yapar. 😉 😉 😉
      6. Gözleri ağrıtır.
      Yorumum böyle

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz