Uydunet Şifre Değiştirme

1
34732

Uydunet, Kablo TV altyapısı üzerinden bilgisayarınıza bağlanan bir modem vasıtasıyla telefon hattına ihtiyaç duymadan internete bağlanmanızı sağlayan bir sistemdir. Günümüzde Uydunet olarak bilinen Kablonet (KabloInternet), KabloTV şebekelerinin bant genişliği ve iki yönlü iletişimde altyapı üstünlüğüyle internet, data ve interaktif hizmetlerde de rakipsiz bir altyapıya sahiptir.

İnternet kullanıcıları genel olarak modem arayüz şifresini değiştirmediği için bazı durumlarda tahmini olarak misafir kullanıcılar model wifi şifrenizi öğrenerek sizin bağlantınızdan kullanmaya çalışabilir ve haberinizi olmayabilir.Sitemizde bulunan bazı konularda şifre değiştirme üzerine farklı konular anlatmıştık.Şimdi ise Uydunet Şifre Değiştirme işlemini anlatacağız.

Uydunet Şifre Değiştirme işlemine başlamadan önce bağlantılarınızı mutlaka kontrol ediniz.Aksi halde modeme bağlanamazsınız ve şifres değiştirme işlemini yapamayabilirsiniz.

Uydunet Şifre Değiştirme
-Bilgisayarınızdan bir tarayıcı açınız ve adres satırına 192.168.2.1 veya 192.168.1.1 yazınız ve enter tuşuna basınız.
-Karşınıza modem kurulum sayfası gelecektir ve Wireless Setup sekmesine giriş yapınız.Buradan kutulara şifre girmeden Submit olarak giriş yapınız.
-Gelen ekrandan Wifi bağlantısı karşınıza gelecektir ve SSID modem adınızı girmenizi isteyecektir.Türkçe karakterler kullanmadan giriniz ve kaydet butonuna basınız.
-Giriş yaptığınız tarayıcı üzerinden sayfayı yenileyiniz ve Wireless Setup kısmını aktif hale getiriniz.
-Ekrana gelecek yeni pencereden Wireless Setup menü altından Security kısmına ve daha sonra Security mod yani güvenlik modu kısmından WPA-WPA 2 olarak seçim yapınız.Bu işlem ile wifi güvenlik aktif hale gelmiş oluyor.

Not : Buradan istediğiniz gibi wifi şifresi girebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Önceki İçerikApple İphone İmei Sorgulama
Sonraki İçerikHünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz