Usbden Windows Xp Nasıl Kurulur Resimli Anlatım

0
2834


Usbden Windows Xp Nasıl Kurulur Resimli Anlatım
Eğer şuanki işletim sisteminiz windows 7 ise ilk olarak Denetim Masası > Kullanıcı hesaplarından, Kullanıcı hesabı denetimini devre dışı bırakın ve bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Daha sonra USB MultiBoot 10 programını bilgisayarınıza indiriniz.İndirdiğiniz programda USB_MultiBoot_10.cmd adlı dosyayı çalıştırınız.

Programı çalıştırdıktan sonra karşınıza dos ekranı şeklinde bir ekran çıkacaktır. Bir tuşa basarak bu ekranı geçebilirsiniz.

Daha sonra Usb belleğinizi bilgisayarınıza takınız ve karşına gelen ekran H tuşuna basınız ve bu işlem ile usb belleğinize format atacaktır.

HP USB Disk storage format programını H harfi ile çalıştın.

USB Belleğe Format atmak için
Eğer üst bölümde usb belleğinizi tanış ise File System, Fat32 olarak ve Quick Format işaretleyerek işleme başlayabilirsiniz.

Bu işlem başarıyla gerçekletiyse Dosya formatı Fat 32 olacak ve Windows XP kurulum dosyaları için hazır olacaktır.

Windows XP Dosyalarını Göstermek
USB belleğe kopyalayacağınız kaynağı vermelisiniz. Bu Windows XP CD veya sabit disk’te bulunan klasör olabilir. Yapmanız gereken tek şey, DOS penceresinden “1” harfini girmek ve Enter tuşuna basmalısınız

Çıkan pencerede size kaynağın yolu sorulacak. C sürücüsünün içine attığınız Windows XP dosyasını göstermeniz gerekir. Aynısı optik sürücü içinde olan Windows XP yolunu için de geçerli.

USB Belleğin Harfini Girmek
DOS penceresine geri döndünüz. Şimdi sıra “2” rakamını girip Enter’a basmak olacak. Burada yine bir önceki ekran gibi bir “klasöre göz at” penceresi çıkacak. USB belleğin harfini buraya girin.

USB belleğin harfini girdiğinizde ikinci bir pencere açılacak. Bu pencereler makine adı, kullanıcı adı, yönetici parolası, Windows XP parolası gibi bilgiler girecek. Bu alanları doldurmalısınız. Bunu yaptığınızda Windows XP kurulumunda size makine adı, yönetici parolası ve benzeri şeyler sorulmayacak.

İstenilen bilgiler girildiğinde tekrar DOS penceresine dönüyoruz. Şimdi sıra geldi kurulum dosyalarını belleğe kopyalamaya. Bunun için “3” harfini girip Enter tuşuna basın.

Kopayalama işlemi biraz uzun sürebilir. Arada bir pencere de açılabilir. Burada karşınıza çıkan tüm pencereleri “Evet” ile işaretleyin ve kurulumun bitmesini bekleyin.

Önceki İçerikNokia whatsapp uyumlu telefonlar
Sonraki İçerikKim Milyoner Olmak İsterde bayram şakası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz