Ücretsiz Yazılım İndirirken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

0
1970

ucretsiz-yazilim

Bilgisayarlarımızda kullanacağımız yazılımlar sistemlerimizin elbette ki can damarları. Onlarca para verip satın aldığımız sistemlerimizde kullandığımız programlarda günlük hayatımızda önemli bir rol oynamakta. Tabi bu programları edinirken iki türlü yol karşımıza çıkıyor. İlki programı ücreti karşılığında satın alarak kullanmak. Bu her ne kadar önerilen ve zorunlu gibi görünsede ikinci alternatif olan ücretsiz alternatifler can kurtarmaya devam ediyor. Ücretsiz yazılımların bütçelerimizi koruması elbette ki önemli. Ancak bu yazılımları edinirken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.

Öncelikle ücretsiz program indirirken kesinlikle indirdiğimiz kaynaktan emin olmak zorundayız. Programları indirdiğimiz sitelerin Tamindir gibi bilindik ve güvenilir siteler arasında olması gerekiyor. Aksi halde sistemlerimize zararlı bileşenlerin bulaşması riskiyle her zaman karşı karşıyayız. Ücretsiz programlarda herzaman karşılaşabileceğimiz sıkıntılardan biri yayıncıların kötü niyetli olma ihtimallerinin olabileceğidir. Elbette ki tüm piyasada ki programları kaplamasada ücretsiz bir program indirdiğimizde mutlaka antivirüs kontrolünden geçirmemiz gerektiğini söyleyebiliriz. Aksi halde bilgisayarlarımıza bazı zararlılar bulaştırma ihtimalimiz bulunmakla birlikte bu zararlılar kimi zaman sistemlerimizin çökmesine de neden olmaktalar. Antivirüs Programları linkinden size uygun bir antivirüs indirerek sisteminize kurarak indirdiğiniz ücretsiz programların güvenilir olup olmadıklarını kontrol edebilirsiniz.

Ücretsiz olarak indirdiğimiz yazılımların bilindik yazılım firmaları tarafından üretilmiş olmasıda ( microsoft, avg, eset ) tercih edilmelidir. Ayrıca programlarla ilgili yazılımları indirebileceğiniz sitelerde yorum sistemi mevcut ise kullanıcı yorumlarına göz atmakta da fayda var.

Ayrıca küçük bir hatırlatma daha yapmamız gerekirse yüklemiş olduğunuzu programı yüklerken aşama aşama çıkan ekranlarda onayladığımız kutucuklarada dikkat etmekte fayda var.


Ücretsiz Yazılım İndirmeden Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz? – Tekno Dakika

Önceki İçerikİlk Yerli Cep Telefon Turkcell T40
Sonraki İçerikNokia N95 İnternet Ayarları Nasıl Yapılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz