Ücretsiz Video Dönüştürücü Yazılımlar

0
2424

video-donusturme

Media uygulamalarının günlük yaşantımızdaki yerinin artmasıyla birlikte birçok video uzantısıyla da karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. VHS video kasetlerinden dvd hatta bluray disklere kadar gelen süreçte birçok formatla karşılaşmamızda elbetteki kaçınılmaz olmuştu. AVI, MOV, MPEG, FLV, MKV, MP4 gibi birçok video formatıda artık günlük yaşamımızda hiç yabancı olmadığımız terimler halini almaya başladı. Tabi ki bu gelişmenin artıları olduğu gibi eksi yönlerinide bilgisayar kullanıcısı olarak yaşadığımız oluyor. Sık sık karşılaştığımız sorunlardan biri kullandığımız media oynatıcı cihazlar, bilgisayarlarımız, tabletlerimiz ve akıllı telefonlarımızın bellek kapasiteleri. Öyleki MKV formatında bir videoyu kaydetmek istediğimizde MP4 veya AVI formatında ki bir videodan kat kat daha fazla bellek alanına ihtiyacı olduğu gerçeği ile karşılaşıyoruz. Bu durumda en iyi çözüm video formatlarını birbiri arasında çevirecek uygulamalar kullanmamız olacaktır. Tabiki bu dönüştürme ile birlikte video kalitelerinde değişiklikler söz konusu olacaktır. Ancak tek bir formatın saklanabileceği bir alanda da birden fazla dosyayı saklayabileceğimizi unutmayalım.

Parayla satılan lisanslı ürünlerin yanında ücretsiz olarak dosya formatlarını dönüştürebileceğimiz yazılımlardan bahsedelim.

Not: Tabi ki bu uygulamarı dikkat etmemiz gereken bir hususlar var. Uygulamalar kurulurken ki aşamalarda kurmak istediği toolbar ve benzeri yazılımlara izin vermeden önce dikkatli olmanız küçük bir uyarıda bulunalım.

Any Video Converter Free

any-video-converter

Any Video Converter Freeware iPod, iPad, iPhone, Android cihazlar gibi taşınabilir cihazlar için, HD videoları ve sesler farklı formatlar arasında dönüştürmenizi sağlar. Aynı zamanda mükemmel bir ses kaydedici ve ekran görüntüsü yakalayıcısıdır. MOV, M2TS, MXF, OGM, RMVB, RM, WMV, QT, WebM, FLV, MOD, TS, TP, DVR-MS, Divx,AVI, WMV, MP4, MPEG-1, MPEG-2, FLV, SWF, MKV, 3GP ve 3G2 gibi formatlar çevirebildiklerinden bazıları. Any Video Converter Freeware aynı zamanda YouTube videolarını çevrimdışı olarak indirir: YouTube videolarını kolaylıkla ve birkaç tanesi bir arada olarak indirin ve dönüştürün. Videoları MP4 ve FLV gibi akıcı hale getirin ve kendi sunucularınıza ya da web sitenize yükleyin! YouTube haricinde, Google Video ve Japon Nico Video gibi onlarca video sitesi de desteklenmektedir. Any Video Converter Freeware’ın düzenleme fonksiyonu size birden çok dosyayı tek dosya halinde birleştirme, bölümleri kesme, çerçeve boyutunu kırpma ve siyah çizgileri yok etme, altyazı ekleme gibi özellikler sunar. Bunun yanında videoları özel efektler ekleyerek, parlaklığı ve renhi ayarlayarak, döndürerek ve çevirerek özelleştirebilirsiniz. Any Video Converter Freeware videoları DVD, CD disklere yazmayı destekler. DVD videoyu TV sisteminizin özelliklerine uygun olarak, NTSC Filmi ya da PAL Filmi olarak seçebilirsiniz. Sadece birkaç tıklama ile inanılmaz bir eğlence yaşayacaksınız.

Programı İndirmek İçin : Any Video Converter

 

Format Factory

Format-Factory

Daha öncede tanıtmış olduğumuz Format Factory programını kullanabilirsiniz. Program ücretsiz olduğu gibi Türkçe desteğide sunmaktadır. Program aslında sadece video düzenlemesiyle sınırlı olmamakla birlikte birçok formatı düzenleyebilmekte. Program ISO, PNG, GİF, JPG, MP3, AVI, 3GP, MOV, MKV, AMR, MMF, M4A, MP2, ICO, TIF, TGA, PCX adı bilinen birçok dosya türü içinde değişiklikler yapmasıyla birlikte çok daha fazla dosya uzantısı arasında dönüştürme ve düzenleme işlemleri yapmanıza imkan sağlayabilen ücretsiz bir yazılımdır.

Format Factory Programına Ait Bazı Özellikler:

  • .Tüm popüler video, ses, resim formatlarını birbirine dönüştürebilme özelliği.
  • .Hasar görmüş video ve ses dosyalarını onarma.
  • .Multimedya dosyaların boyutlarını değiştirebilme imkanı.
  • .iPhone, iPod için multimedya dosya desteği.
  • .Resimler için zum yapma, döndürme ve etiketlendirme desteği.
  • .DVD Rip özelliği.
  • .MP4/WMV/FLV/MPEG formatlarındaki dosyaları MP3 formatına dönüştürebilme imkanı.
  • .PNG, BMP, JPG destekli damga basma özelliği.
  • .Video kesme

Programı İndirmek İçin : Format Factory

 

Total Video Converter

total-video-converter

Total Video Convert çoğu video ve ses formatları arasında dönüşüm gerçekleştirebilen bir yazılım. Geniş dosya desteği, kolay ve hızlı işlem yapması, videodan sesi ayırma ve toplu işlem gibi özellikleri ile tüm video dönüştürme işlemleriniz için komple bir çözüm sunuyor. Total Video Converter üstün özellikli bir video ve ses dönüştürme programıdır. Program en popüler dosya biçimlerini desteklemektedir. Güçlü dönüştürme özelliği ile işlemlerinizi hızlıca yapabilirsiniz. İçerisindeki oynatıcı ile yaptığınız dönüştürmeleri kontrol edebilirsiniz. Her çeşit video dosyasını mobil video veya ses dosyalarına (MP4, 3GP, XviD, DivX, MPEG4, AVI, AMR) çevirebilir.

3GP, MP4, PSP, iPod, SWF, FLV, DVD, VCD, AVI, XviD, DivX ve MPEG4 biçimli video dosyalarını birbirine çevirebilir. MPEG biçimli video dosyalarını DVD, SVCD, VCD biçimli video dosyalarına dönüştürebilir ve daha birçok dönüştürme işlemi yapabilirsiniz.

 

Programı İndirmek İçin :  Total Video Convert

 

Diğer Tavsiye Edilebilecek Yazılımlar:

  • Free Studio
  • Freemake Video Converter
  • Handbrake
  • Miro Video Converter
  • Quick Media Converter HD
  • Xmedia Recode
  • Hamster Free Video Converter

Diğer tavsiyeler programları incelemek ve indirebilmek için “En İyi Video Dönüştürücüler” isimli makaleye göz atabilirsiniz.

Önceki İçerikFacebook Messenger Nasıl Yüklenir
Sonraki İçerikAlternatif ve Ücretsiz Medya Oynatıcı Programlar
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz