Türkiye’nin Batısı ile Doğusu Arası Kaç Kilometredir?

0
47580

Türkiye’nin Batısı ile Doğusu Arası Kaç Kilometredir?
Türkiye, doğusu ayrı bir cennet, batısı ayrı bir cennet. En batısında Çanakkale’nin güzide ilçesi Gökçeada bulunurken, en doğusunda Iğdır’ın Aralık ilçesi konumlanmıştır. İki uç arası toplam mesafe ise 1565Km’dir.
Çanakkale Gökçeada
Çanakkale’ye bağlı Gökçeada, Türkiye’de çıkıtnı şeklinde uzanmış bir coğrafik alana sahiptir. açık yeşile sahip ormanlık alanları gürdür ve ege ikliminin hakim olduğu bir beldedir. Bölgede paraşüt sporları zaman zaman yapılınabilmektedir. Genelde, rüzgara ve hava şartlarına göre değişim gösterir. Meşhur Çanakkale savaşı ile dünyaya adını tanıtan bir il olması sebebi ile en batı ucunda bulunan Gökçeada’ya her yıl binlerce turist ziyaretçi olarak gelir.

Gökçeada aynı zamanda Türkiye’nin en büyük adası olma özelliğine de sahiptir. Yeşil ormanların, mavi denizin eşsiz harmanını içeren şehirde, çok sayıda plaj bulunmaktadır. Ayrıca, buraya gelenler eşsiz bir doğa harikası olan, su altı milli parkına da mutlaka uğramalıdır. Marmaros şelalesi bölgenin en göz alıcı coğrafik noktalarından biridir. Aynı zamanda ada bir adet tuz gölünü de bünyesinde barındırmaktadır. Dağlık alana konumlanan köyler, apayrı bir görsel şölen tattırmaktadır Gökçeada’ya gelenlere. Kaşkaval burnu, bir dağın denize ne kadar dik girebileceğini bizlere gösteren, sıradışı bir doğal güzelliktir. Pek çok farklı kilise ve amanstır gibi tarihi noktalarının yanı sıra kaya mezarları ile de ünlü bir bölgedir. Ayrıca, Gökçeada’da pek çok farklı tarihi camiyide görmeniz mümkün. Tabi tarih demişken, eski çamaşırhaneleri unutmamak gerek.

Iğdır Aralık
Türkiye’nin en uç noktasında bulunan Iğdır’ın aralık ilçesi, Ermenistan ile sınır komşusudur. Dağlık iklimin hakim olduğu belde çok yoğun bir yeşillik alana sahiptir. Soğuk ve karasal bir iklime hakimdir. Pek çok mevsim yeşil kalmayı başarmaktadır. Bölge halkı genellikle geçimini tarım ve hayvancılıktan karşılar. Bölgede Selçuklu devletine ait çok önemli Kervansaray bulunmaktadır. Bunun yanında pek çok tarihsel farklı alan mevcuttur. Dağlık kesimleri yoğun bir ilçe olan Aralık, yeşilin dağ eteklerinden, zirvelerine kadar uzandığı renkli bir beldedir. Ermenistan ile beraber Azerbaycan’a da komşusu olan bir ilçe olma özelliğindedir.

Önceki İçerikAskerlik Yapamaz Kriterleri Nelerdir?
Sonraki İçerikTeknolojinin Yararları Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz