Turkcell Kredi Notu Sorgulaması

0
1275

Söz konusu bankacılık olduğu zaman artık günümüzde pek çok farklı terimin kullanılmaya başladığı görülen bir gerçek. Öyle ki pek çok kişi bu terimlerin ne anlama geldiğini bile bilmiyor ancak terimler bankacılığın en önemli şeylerinden bir tanesi olmaya devam ediyor. Kredi notu ise en fazla kullanılan bankacılık terimlerinden bir tanesi. İnsanlar bu terime bağlı olarak bankalardan kredi çekebiliyor ya da çekemiyor. Bugünlerde ise artık kredi notunun öğrenilmesi için Findeks isimli bir platform hazırlanmış durumda. Bu platform sayesinde 9 banka ve Kredi Kayıt Bürosu A.Ş ile bir işbirliği yaptı. Banka müşterilerinin bankalar üzerinden gerçekleştirmiş olduğu işlemler genel olarak 1 ile 1900 arasında sıralanır. Puanlar belirli sistemler üzerinden farklı aşamalara ayrılmıştır.

Bu aşamaların hepsinin de kendine özgü değerlendirmeleri bulunur. Kredi notunu öğrenmek isteyenler pek çok farklı şekilde bu isteklerini gerçekleştirebilirler. Ancak şimdilerde pek çok kişi kredi notunu öğrenmek için GSM operatörlerinden bir tanesi olan Turkcell’i tercih ediyorlar. Findeks ile aynı platformda çalışan Turkcell sayesinde operatörün müşterileri istedikleri zaman kredi notlarını öğrenebiliyor. Var olan sistem ile birlikte müşterilerin talep etmesi sonrasında cep telefonlarının mesaj bölümüne öncelikli olarak T.C. kimlik numaralarını sonrasında arada bir boşluk bırakarak doğum yılını yazdıktan sonra 1122’ye kısa mesaj gönderebiliyorlar. Gönderilecek bu mesajdan hemen sonra da kişilere cevap iletilecektir.

Gelen mesaj sonrasında bankaların müşterilerine bir önceki kredi notları, şu anki kredi notları ve kredi notlarının seviyesi bilgilerinin yanı sıra bu bilgilerin iyi, kötü ve orta değerlendirmelerini insanlar öğrenmiş oluyorlar. Kredi notunun mesaj yolu ile öğrenilmesi için de hat sahiplerinden 9 TL ücret talep ediliyor. İnsanların kredi notlarını mesaj ile öğrenirken dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmakta. Bunların başında ise kredi notunun devamlı olarak değişmesi geliyor. Yani her 2 3 ayda bir kere düzenli olarak sorgulama yapması gerekecektir. Çünkü yalnızca o anlık bir sorgulamanın yapılmasının sonrasında yapılacak bankacılık işlemlerinin ardından tekrardan kredi notunda değişimler meydana gelebilecek, bu da yapılacak başvuruları etkileyecektir.

Önceki İçerikKredi Notu Nasıl Hesaplanır?
Sonraki İçerikKredi Notu Sorgulama İşlemleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz