Turkcell Hat Devir İşlemi – Hat Sahibi Değişikliği

0
8645

Turkcell Hat Devir İşlemi – Hat Sahibi Değişikliği
Artık hayatımızın bir parçası olan akıllı telefonları kullanabilmek için ülkemizde bulunan gsm operatörleri üzerinden yeni bir hat sahibi olarak iletişim ihtiyacımızı sağlayabiliriz. Tabi bu hat işlemi için 18 yaşında büyük olmamız gerekiyor ve işlem için yanımızda resmi bir evrak gerekmektedir. Genel olarak TL yükleme olarak yani ön ödemeli olarak kullanılan hatlarda Kimlik, ehliyet yada pasaport ile hat ücretini ödedikten hat sahibi olabilirsiniz.

Faturalı bir hatta sahip olmak istiyorsanız yukarıdaki saydığımız resmi evrakların dışında sizden sabit bir fatura yada ikametkah yada yerleşim yeri belgesi isteyeceklerdir. Faturalı hatlar için ise aldığınız yere ödeme yapmazsınız ama 12 ay boyunca kullanım ücreti olarak hattınızın ücretini ödeyeceksiniz.

Turkcell Hat Devir İşlemi – Hat Sahibi Değişikliği

Peki 18 yaşında değilsiniz yada hat sahibi olamıyorsunuz diyelim.. Büyük ihtimal hattınızı farklı bir kişi üzerine almış olacaksınız.. Belirli süre sonra hattınızı devir etmek isterseniz yani hat sahibi değişimi yapmak isterseniz ne yapmanız gerekiyor.. Turkcell hattınız ile devir işlemi yapmak için neler yapılır onları görelim..

– Hat devir işlemi için hat sahibinin ve hattı üzerine almak isteyen kişi en yakın Turkcell iletişim Merkezine gitmesi gerekmektedir. Tabi bu devir işlemi için her iki kişinin de kimlikleri yanında olması gerekmektedir.

– Kontörlü bir hattı devir yapma işlemi yapılıyorsa hat ücreti yeni hat gibi 13 Aralık 2018 tarihi ile 85 TL ücret alınır.

– Eğer Hat faturalı bir hat ise ilk fatura üzerine 55 TL bir ücret yansıtılır. Bu faturanız ile beraber ilk fatura döneminde gelecektir.

Devir için hangi vergi ve ücretler ödenir?
Faturalı hattı devralan kişi devir için başvurduğu ve Devir Beyan Formu’nu imzaladığı tarih itibarıyla henüz faturaya dönüşmemiş haberleşme hizmetlerine ilişkin ücretleri, abonelik ve ek hizmetlere ilişkin ücretleri (roaming, kampanya erken iptal ücretleri, gecikme faizi bedelleri vb.) ve bu işlemlerden doğan tüm devir masraflarını (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti) devralmış olur. Devir aldığı hatla ilgili olarak yeni abonelik işlemleri yapılacak olup, ilk abonelikte tahakkuk eden vergiler, devir alan abonenin ilk faturasına yansır. Devir başvuru tarihi itibarıyla faturalandırılmış borçlar ise, devreden kişinin ödeme sorumluluğundadır. Devir işleminin gerçekleşebilmesi için devreden kişinin bu tutarı ödemesi gerekmektedir. Faturasız hatlarda sadece devir masrafları devir alan tarafından ödenir (Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi, TGM ruhsat ücreti, TGM kullanım ücreti) ​

Önceki İçerikWindows 10 Sürücü İmzası Zorlamasını Devre Dışı Bırakmak
Sonraki İçerikTikTok Hesabı Nasıl Silinir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz