Ticari araç liderinin gözü binek otoda

0
863


Ford Motor Company’nin ticari araç üssü olan ve Gölcük’teki tesislerinde Transit ve Transit Connect üreten Ford Otosan, hafif ticari araçlardaki liderliğini, binek otomobilde de yaşamak istiyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği’ne göre 11 ayda 95 bin 38 adet hafif ticari araçla liderliğe yerleşen Ford Otosan, binek otomobilde de iddialı. Ford Otosan’ın 1999’da binek otomobil pazarındaki yüzde 4 olan payı, bu yıl yüzde 11’e yükseldi. Ford Otosan’ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, son 10 yılda binek otomobil satışlarının arttığını söyledi. 2011’de toplam satışların yüzde 45’inin binek otomobil olacağını ifade eden Özüner, “2011 Ford Otosan’da binek otomobil yılı olacak” dedi.

OTO TİCARİYİ YAKALADI
Yeni C-MAX ve Grand C-MAX’le birlikte binek otomobildeki ataklarını sürdürdüklerini belirten Özüner, şöyle konuştu: “Ford Otosan ticari araç üretici kimliğiyle her zaman daha fazla öne çıksa da, son dönemde binek otomobil pazarında önemli bir yere kavuştu. 2010’u kamyon dahil 120 bin adet araç satışıyla kapatacağız. Bu rakamın 55 bin adedini binek otomobil oluşturacak. Binek modellerimizin satışları, hafif ticariye yaklaşmış durumda.” 2010’da yüzde 15.5-16 payla 9’uncu kez üst üste pazar lideri olacaklarını söyleyen Özüner, gelecek yıl pazara çıkacak yeni Focus ve yüzde 20’ye varan oranlarda yakıt tasarrufu sağlayan EcoBoost benzinli motorla daha da iddialı olmayı hedeflediklerini anlattı.

Önceki İçerikYeniden İnternet Erişim Şifresi ve Belge Verilmesi
Sonraki İçerikTüm telefonlar için tek tip şarj aleti geliyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz