Telekom hattını kapatırken dikkat

5
2899

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Sekreteri Hamdullah Yıldız, tüketicilerin Türk Telekom’da hesap ve hat kapatırken dikkat etmesi gerektiğini belirtirken, kapatma işleminin iptal anlamına gelmediği ve sabit ücret alındığını ifade etti.

Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin özellikle son yıllarda ağırlıklı olarak Türk Telekom’un sabit ücret uygulaması nedeniyle ya da nakil ve diğer sebeplerle telefon hatlarını kapattığına işaret ederek, bu işlem için ”hattımı kapatın” diyerek şirkete başvuruda bulunduklarını belirtti.

Ancak Türk Telekom’un uygulamalarında hattın kapatılmasının, sözleşmenin iptal edilmesi, telefonun iptal edilmesi ve sözleşmeyle kurulan ilişkinin tüketiciye herhangi bir yükümlülük getirmeden sona ermesi anlamı taşımadığına dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:

”Türk Telekom web sitesi üzerinden yaptığımız araştırmada, tüketicilerin sözleşmelerinin nasıl iptal edileceğine dair bir açıklama yoktur. Bu durumda tüketiciler hiç beklemedikleri anda icraya verilmeye kadar giden bir süreçle karşılaşmaktadır. Türk Telekom müşterilerine şeffaf davranmamaktadır.”

Tüketicilerin ”hattımı kapatın” diye müracaat ettiklerinde hattın görüşmeye kapatıldığını ancak sözleşmenin sona erdirilmediğini belirten Yıldız, öte yandan tüketicinin (nasılsa hattımı kapattım) rahatlığı içinde durumu takip etmediğini, ya da şirket tarafından icraya verildiğinde veya şirket avukatından icra hatırlatma yazısı geldiğinde konu hakkında bilgi sahibi olduklarını öne sürdü.

ÇOK SAYIDA TÜKETİCİ MAĞDUR OLDU
Bu durumun çok sayıda tüketicinin mağduriyetine yol açtığına işaret eden Yıldız, ”son günlerde Türk Telekom’da abonelik iptal etmek isteyen tüketicilerin işlemleri zorlaştırıldığı gibi sözleşme iptali isteyen tüketicilerin hatları görüşmeye kapatılarak sabit ücret ve vergiler alınmaya devam edilmektedir. Yani kapatma işlemi iptal anlamına gelmemekte ve sabit ücret alınmaktadır” dedi.

Türk Telekom’un internet sitesine mutlaka sözleşme ve iptal prosedürü ile ilgili açıklama koyması ve ”hattımı kapatın” diyen tüketicinin hattını sadece görüşmeye kapatarak sabit ücret tahakkuk ettirmeye son vermesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, tüketicilerin de eğer hatlarını hiç kullanmayacaklarsa kapatma değil mutlaka iptal ettirmeleri gerektiğini belirtti.

Önceki İçerikApple rekora koşuyor
Sonraki İçerikGoogle fırsat sitesi açıyor Google Offers
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

5 YORUMLAR

  1. Bunlar daha iyi günlerimiz.Ülkeyi sata sata bu hale getirdiler.Yarın öbür gün ülkemizde gözü olan bu kan emici vatandaşlar bilhassa israil ve yandaşları hepimize hadi bakalım kendinize yeni bir yer arayın diyecekler.
    Malasef olanlar hakkında ülkede kimse bilgilendirilmiyor.Neler oluyor nereleri hangi ülkelere peşkeş çekiliyor kimsenin haberi yok . Haberiniz olduğunda inşallah çok geç olmaz.

  2. arkadaşlar internet telefon vb.gibi kapatmada zorluk cekenler başbakanlığın şikat hattına yani 150 noluyere şikayet etmeniz yetiyor.başarılar dilerim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz