Telefonunuzda Virüs Var Uyarısı

2
2799

Telefonunuzda Virüs Var Uyarısı
Son zamanlarda en çok karşılaşılan virüs diye karşımıza çıkan uyarılardan birisi telefonunuzda virüs var uyarısı diyebiliriz. Bu virüs değildir arkadaşlar ve virüs ile alakasıda yoktur. Genel olarak bu durum Facebook yada farklı sosyal medya araçlarında yönlendirme sayfaların karşımıza çıkan reklam kokan hareketler olarak açıklayabiliriz. Girdiğiniz sitede olan bir reklam çalışması yüzünden karşınıza bir uyarı çıkıyor ve telefonunuzda virüs var lütfen şu uygulamayı indiriniz ve virüsten kurtulunuz şeklinde karşınıza çıkacaktır. Buradaki amaç ise virüs gibi gösterip daha sonra size istediği virüs uygulamasını telefonunuza indirterek kazanç sağlamaya çalışan kuruluşlar tarafından size zarar vermektedirler.

1- AVG Antivirüs Programı Android
Bilgisayarda olduğu gibi Android cihazlarda da başarısını gösteren en iyi uygulamalardan birisidir. Windows kullanıcıları için çok yakın olan AVG Antivirüs Programı yeni bir platform olan Android yani mobil cihazlar içinde uygulamasını piyasaya sürdü ve kullanıcıları ile buluşturdu.

AVG Antivirüs & Koruma
AVG Antivirüs & Koruma
Developer: AVG Mobile
Price: Free

2- Anti-virus Dr.Web Light
Ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz antivirüs uygulamalarından biriside Anti-virus Dr.Web Light uygulamasıdır. Bunlardan bir tanesi de Dr.Web Anti-virus Light uygulaması. Uygulama cihazınızda hızlı ve tam sistem taraması gerçekleştirebilmenin yanında dilediğiniz klasör ve uygulamaların da taranmasını sağlayabiliyor.

Anti-virus Dr.Web Light
Anti-virus Dr.Web Light
Developer: Dr.Web
Price: Free

3- Mobile Security & Antivirus
Eset firması tarafından mobil kullanıcılar için ürettiği iyi yazılımlardan birisidir. Bitdefender Mobile Security, Android mobil cihazlarınız için tam koruma sunan ücretsiz bir güvenlik uygulamasıdır. En iyi antivirüs uygulamalarından biri olan Mobile Security, cihazınızı yavaşlatmadan kişisel verilerinizi gerçek zamanlı olarak korur.

ESET Mobile Security Antivirus
ESET Mobile Security Antivirus
Developer: ESET
Price: Free


Dediğimiz gibi karşınıza çıkan uyarılar gerçek virüs uyarısı değildir sadece size bazı uygulamaları indirtmek için yapılan reklam çalışmalarıdır. Tabi burada yapmanız gerekenlerden en önemlisi Facebook yada diğer sosyal ortamlarda tıkladığınız videolar, yazılar yada farklı durumlara dikkat etmeniz ve meraktan acaba bu nedir diye düşünmeden es geçmeniz. İlginç videolar yada dikkatinizi çekecek olan konulardan uzak durabilirsiniz yada yapmak istedikleride budur. Yukarıda verdiğimiz anti-virüs uygulamalarını telefonunuza Google Play üzerinden indirerek ücretsiz olarak virüs taraması yaptırabilirsiniz ve mutlaka telefonunuzda en az bir virüs uygulaması yüklü olarak kullanmanızı öneririz.

Önceki İçerikSamsung Galaxy C7 Görüntülü Konuşma Var mı?
Sonraki İçerikA Haber Whatsapp İhbar Hattı Numarası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz