Telefon Hafızasını Temizleme Yöntemleri

0
1033

Günümüzün büyük bir çoğunluğunu akıllı telefonlarımız ile birlikte geçirmekteyiz. Akıllı telefonlarda bazı durumlardan dolayı yavaşlamalar yada takılmalar olabiliyor. Bu gibi durumlar için ise telefonumuzda temizleme yapılabilir ve rahatlatabiliriz. Bu temizleme işlemi genel olarak hafızayı temizleme yada gereksiz olan bilgileri temizleme işlemi olarak yapılabilir. Aynı şekilde akıllı telefonlardan önce bilgisayarlarımızda da bu işlemi yapıyorduk. Özellikle internet tarayıcılarımıda bu temizleme işlemi bir hayli fazla yapıyorduk.

İlk olarak cihazınızdaki bilgileri yedeklemeniz gerekmektedir. Yani siz yedekleme işlemi yaparsanız bilgilerinizi saklarsanız kullanım alanınız artacaktır. Son zamanlarda en çok satan cihazlar 8 GB modellerdir. Siz tavsiyemiz her zaman 16 GB ve üzeri bir akıllı telefon satın almanız olacaktır. Eğer yüksek kapasiteli bir cihaz satın alırsanız kullanım alanınız fazla olacaktır. Özellike güncelleme işlemleri için çok fazla işinize yarayacaktır.

1- Bilgilerinizi bilgisayarınıza yada farklı bir depolama birimine depolayarak saklayabilirsiniz. Bunlar hafıza kartları, harici diskler yada flash bellekler olabilir. Bu cihazlar ile cihazınızı rahatlatabilir ve kullanım alanları açabilirsiniz. Burada en mantıklı yöntem hafıza kartları olacaktır. Her cihazın belirli bir hafıza kartı kapasitesi vardır. Bunlardan birini satın alarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

2- Diğer depolama işlemi ise bulut depolama olarak kullanabilirsiniz. Bu sistemi internet bağlantısı ile kullanabilirsiniz. Ücretli yada ücretsiz olarak kullanabileceğiniz birçok bulut sunucu ile bilgilerinizi yedeleyebilir ve telefonunuzda yer açabilirsiniz. Tabi buradaki tavsiyemiz ise ücretli yada güvenilir büyük firmaları tercih etmeniz olacaktır..

3- Diğer bir temizleme işlemi yada cihazın hafızasını boşaltma işlemi kullanılmış dosyalar yada uygulamaların kapladığı önbellekte falan bilgilerdir. Bunlar genelde çok fazla kullandığınız uygulamalarda görülmektedir. Özellike Facebook, Instagram, vb sosyal medya uygulamalarında çok fazla görülmektedir. İsterseniz bu işlemi telefonunuzun ayarlar bölümünden uygulamalar ve önbelleğini temizlemek istediğiniz uygulamayı seçerek önbellek temizleme yapabilirsiniz.

4- Son olarak ise tüm bu işlemleri tek uygulama ile yapmak isterseniz Google Play üzerinden uygulama indirerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Masaüstü cihazlarda olduğu gibi en çok kullanılan uygulamalardan birisi CCleaner uygulamasıdır. CCleaner uygulaması ile cihazda bulunan bilgilere zarar vermeden iyi bir temizleme işlemi yaparak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ccleaner uygulaması ile Telefonunuzu hızlandırın ve gereksiz dosyaları güvenle kaldırabilir, Birden çok istenmeyen uygulamaları kaldırır, Cihazınızda depolama alanı açabilirsiniz.

Önceki İçerikGeneral Mobile GM 6 Görüntülü Konuşma Var mı?
Sonraki İçerikInstagram Profili Gizli Olanları Görme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz