Suya düşen cep telefonunu nasıl kurtarırsınız?

0
1116

suya-dusen-cep-telefonu-nasil-kurtarilir_84719_b

Düşme ve diğer durumların dışında elektronik cihazların en büyük sıkıntısı tabiki sıvı temas görmesidir.Özellikle yaz aylarında tatile giden tatilcilerin en büyük sıkıntısı olarak göze çarpmaktadır.Cebinde unutup denize girmeler yada elindeyken denize düşürmeler gibi birçok sorunla karşı karşıya kalırlar.

Eğer cep telefonunuz sıvı temas olursa yani suya maruz kalırsa ne yapmalı..

1-İlk olarak cihazdan bataryayı mutlaka çıkartınız yani su ile elektrik yanyana olmas kuralıdır.
2-Daha sonra ise cihazın sizin sökebileceğiniz parçalarını sökünüz.(hafıza kartı,batarya,kapak vb.)
3-Bu kural ise en önemlisi haber sitelerinden okuduğum kadarıyla parçarları yani vidaları sökmeniz söyleniyor.Bu gibi şeylere bulaşmayınız.Garanti kapsamında olmayacağı için güveendiğiniz en yakın teknik servise götürüp cihazınızı tamir ettiriniz.

Örnek olarak ekran sorunu yaşabilirsiniz.Ekran değişimi dikkat isteyen bir iş o yüzden herkesin yapacağı bir iş değil.O yüzden parça temini ederken bile sıkıntı çekebilirsiniz.Siz takerken oluşan bi zararda tekrar ekran alma durumunuz olabilir buda 2 kere zarar demektir.

Ama günümüzde artık cep kasko şeklinde bir durum var eğer cep kasko şartlarını kabul ederseniz cihazın modeline göre belirli bir ücret karşılığında kasko yaptırabilir ve güvene alabilirsiniz.

Önceki İçerikTurkcell Vınn Pin Kodumu Unuttum
Sonraki İçerikPDF Dosyalarını Word Dosyasına Nasıl Çevrilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz