Super AMOLED Nedir

0
609

Super AMOLED Nedir?
Açılımında yer alan organik LED kavramı ile farklı bir bakış açısı sunan ve eski teknolojileri geride bırakacak bir görüntü kalitesi teknolojisidir. Bu teknolojiyi pek çok kaynakta doğrudan değil de LED üzerinden örneklendirme yaparak açıklarlar. Durumu ve diğer tip ekranlardan farkını daha iyi gözler önüne sermek için. Ve bugün biz de bu örneklendirmeyi yaparak konuyu daha iyi anlatmaya çalışacağız.
Öncelikle sizlere ufak bir örnek verelim. Aklınızda canlandırma yaparak konuyu daha iyi ve hızlı bir şekilde çözebileceksiniz. Fotoğrafını çekeceğiniz bir görüntü düşünün. Görüntüden daha çok bir eşya ya da araba olabilir bu. Bu çekeceğiniz fotoğraf biraz karanlık bir ortamda yani hafif loş olduğunu farz edin. Görüntüyü daha net çıkartmak için ne yapabilirsiniz? Bir arka ışıklandırmaya ihtiyaç duyabilirsiniz mesela. İşte bu arka ışıklandırma işini LED’lerin yaptığını düşünün. Böylece görüntü oldukça aydınlık ve iyi görünecektir. Ancak verilen ışık görüntünün hepsini ele alacaktır.

Ama bir de farklı bir şekilde olayı kafanızda canlandırın. Fotoğrafını çekeceğiniz alanın kendi içerisinde ışıklandırıldığını düşünün. Yani elde etmek istediğiniz görüntünün içten ışıklandırılmış şeklini yani tek tek piksel halinde ışıklandırıldığını. Hal böyle olunca fark ne olur? Elde edeceğiniz görüntü daha net ve arka plan biraz daha karanlık. Yani genel ışıklandırmaya ve parlaklığa ihtiyaç duyulmadan istediğiniz ana hatlarıyla görüntüyü elde edebilirsiniz. İşte bunu da Super AMOLED ekran olarak düşünebilirsiniz. Bu örnek üzerinden 2 teknolojinin de farklarını daha iyi yazacak olursak, öncelikle görüntü farkını elde edebileceksiniz. Bir başka deyişle beyazın daha beyaz ve siyahın daha siyah olması gibi bir anlam çıkartabiliriz. Bu durum düşünüldüğü üzere daha hoş ve daha net görüntülerin ortaya çıkmasını sağlar. Ve diğer bir açıdan baktığımızda ise enerji tasarrufu sağlar. Super AMOLED ekranlarda, LED’lerde olduğu gibi arka plan ışıklandırılması olmayacaktır. Bu sayede fazla enerji kaybına da yol açmaz. İşte bu durum televizyonlar dışında en çok telefonlar için mükemmeldir. Çünkü batarya ömrünü uzatmış ve daha çok kullanım için zaman kazanmış olacaksınız.

Önceki İçerikApple Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
Sonraki İçerikPrefabrik Ev İçin Gerekli İzinler
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz