Spotify Nasıl Kullanılır?

0
2165

Spotify rakipleri gibi birçok ülkede online müzik dinletme müzik platformudur. İtunes de olduğu gibi ücretli olarak üyesi olan ülkelerin sanatçıların şarkılarınız ücretli ve ücretsiz olarak dinlemenizi sağlamaktadır.Yani iki farklı üyelik sistemiyle dinleme imkanınız var.Ülkemizdede uzun süredir kullanılan Spotify büyük bir kitleye sahiptir.Ücretsiz kullanıcılar 6 aylık sınırsız bir deneme sürümünden sonra sadece 2.5 saat gibi bir süre ile dinleme imkanı sunuyordu ama artık bu kısıtlama kaldırıldı ve kullanıcılarını sevindirdi diyebiliriz.

Bu platformda istediğiniz yani uygulamada mevcut olan tüm şarkıları yasal olarak dinleyebilirsiniz.Yasal olarak demek istediğimiz durum ise müzik sahipleri ve şirketleriyle anlaşmalar yaparak standart üyelerden ise reklamlar yoluyla ücret alırken. Premium üyelerden ise ödemeler ile telif haklarına ödeme yapıyor ve yasal işlem yapmış oluyorlar.

Sistem her platformda rahatça kullanılabiliyor.Yani bilgisayarınızda,mobil cihazlarınızda (tabletler,akıllı telefonlar) internetin olduğu heryerde kullanabilirsiniz.Son zamanlarda ise en çok kullanılan müzik arama motoru olan Shazem ilede biraz daha popüler oldu diyebiliriz.Bildiğini gibi Shazem uygulaması mobil cihazlarınızda dinlettiğiniz hangi şarkı olursa olur buluyor ve size adınız ve sanatçı ismini söylemektedir.Bu uygulama içine monte edilen Spotify ilede aradığını şarkıyı bulabiliyorsunuz.

SpotifyRadio

Eğer bu uygulamayı kullanmak istiyorsanız ilk olarak hangi platformda kullanmak istiyorsanız indirmeniz gerekiyor.Eğer PC kullanıyorsanız resmi sitesinden girip indirmeniz gerekiyor.Android bir cihazınız varsa Google Play,İos bir cihaz kullanıyorsanızda Apple Storeden indirmeniz gerekiyor.İndirme ve kurma işleminden sonra ise bu uygulamaya üye olmanız yada facebook bağlantısı ile ortak bağlantı yaparak bağlantı kurabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

spotify-indir

Uygulamadan en çok işe yarayan özelliklerinden biri ise arkaplanda çalışması diyebiliriz.Yani uygulamayı açtıktan sonra telefonunuzu bir müzik çalar olarak kullanabilir ve istediğiniz uygulamayı açıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uygulama üzerinde çeşitli çalma listeleri oluşturup istediğiniz şarkıları ekleyerek sıralama yapabilirsiniz.Yani ister çalma listesine Slow,Pop vb isimler verip istediğinizi dinleyebilirsiniz.Hatta başka üyelerin yaptığı listeleri dinleyebilir onlara puanda verebilirsiniz.

spotify-muzik-dinle

Tabi en çok yapılan etkinliklerden biride paylaşma özelliğidir.Dinlediğiniz müziği sosyal ortamda (facebook,twitter) kolayca paylaşabilir ve arkadaşlarınızında dinlemesine katkıda bulunabilirsiniz.Bu işlem için Tercihler bölümünden Etkinliklerimi ve dinlediklerimi Facebook’ta paylaş seçeneğini belirle. şeklindeki bölümü aktif ederek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Spotify Sistem Gereksinimleri

Yüklü bir uygulama ile Spotify’ı kullanma ve Spotify içeriklerine erişmeye yönelik sistem gereksinimleri aşağıdadır:

— Mac telefon/tablet: iPhone 3GS veya üzeri, iPad 2 veya üzeri ve 4. nesil iPod Touch veya üzeri ve iOS 7 veya üzeri ile, en az 100 MB boş alan ve iOS Spotify Music uygulaması (Apple App Store’dan indirilen).

— Android telefon/tablet: Android OS sürüm 4.0 veya üzeri, en az 500 MB boş alan ve Android Spotify Music uygulaması (Google Play Apps mağazası veya Kindle cihazları için Amazon Appstore’dan indirilen).

— Windows phone: Windows Phone 8 veya üzeri, en az 300 MB boş alan ve Spotify uygulaması (Windows Phone Apps+Games store’dan indirilen).

— Mac bilgisayar: OS X 10.6 veya üzeri ve Spotify uygulaması ( spotify.com/download/mac/ adresinden indirilen).

— Windows bilgisayar: XP ile Service Pack 2 veya üzeri ve Spotify uygulaması ( spotify.com/download/windows/ adresinden indirilen).

— Spotify aynı zamanda çok sayıda üçüncü taraf ses sistemleri, televizyonlar ve araç stereo sistemleri ile çalışır. Cihazının Spotify destekleyip desteklemediğini ve destekliyorsa nasıl çalıştırılacağını öğrenmek için lütfen desteğe bak.

Aşağıdaki listede play.spotify.com çalıştırabilen tarayıcılar bulunmaktadır.Web Çalar hizmeti için:

— Safari 6 veya üzeri.
— Internet Explorer 10 veya üzeri.
— Google Chrome (en yeni).
— Mozilla Firefox (en son veya bir önceki sürüm).
— Opera 12 veya üzeri.

Not: Spotify içeriklerine yalnızca Spotify uygulamaları, Web Çalar web sitesi veya Spotify tarafından yetkilendirilen uygulamalar ile erişilebilir.

Önceki İçerikWhatsapp’ta Mavi Tik Nedir?
Sonraki İçerikTurkcell Ek Paket Nasıl Alınır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz