SEO Analiz Araçları ile Sitenizi Yükseltin

0
720

Günümüzde SEO çalışmasının önemini her web site sahibi kavramış durumda. Ancak, akıllarda hep sitemi nasıl analiz edebilirim? Sorusu dolaşıyor. Aslında cevap çok zor değil. İnternette o kadar çok ücretli ve ücretsiz SEO Tool var ki artık site analizi çok kolaylaşmış durumda.

Bu yazımızda, sizlere ücretli ve ücretsiz araçlardan bahsedeceğiz. Şunu da unutmamak gerekir ki bu araçlar, robotlar ile tarama yaptıkları için ufakta olsa yanılma payı vardır. Bu nedenle tarama yaptığınız araçta hatalı olduğunu gördüğünüz maddeyi manuel kontrol etmeyi de unutmayın.

SEO Analiz Aracı – Seocu.com (Ücretsiz)

Seocu.com firmasının çok yakın bir zamanda yayına aldığı SEO analiz aracı, Türkiye’de sunulan ve ücretsiz araçlar arasında en kapsamlısı diyebiliriz. Yaklaşık 30 üzerinde SEO maddesi ile sitenizdeki hatalarınızı bulabilirsiniz. En dikkat çekici ve diğer ücretsiz servislerden ayıran özellikleri; domain analizi, sayfa hız kontrolleri, SSL ve sunucu kontrollerini sayabiliriz.

Kullanım Talimatları

  • Analize başlamadan önce, cihaz tercihinizi seçmelisiniz.
  • Yapılan analiz otomatik bir taramadır. Çıkan sonuçları yanlış yorumlamamanız adına profesyonel destek almanız tavsiye edilir.
  • Araç beta sürüm olarak hizmete açılmıştır. Geliştirmeler devam etmektedir.

SEO Analiz aracını hemen kullanmak için: https://www.seocu.com/analiz

Backlink ve Rakip Analizi – Ahrefs (Ücretli)

Arama motoru optimizasyonunun belki de 2. Önemli maddesi backlink kontrolü ve rakip analizidir. Bu konuda sizlere sunabileceğimiz en iyi araç Ahrefs aracıdır. Bu araç ile aldığınız tüm linkleri analiz edebilirsiniz. Aynı zamanda rakiplerinizi kontrol ederek, link çalışmalarınıza yön verebilirsiniz. Bu aracımızın bir kötü tarafı var oda ücretli olmasıdır. Demo talebinde bulanabilir ve 2 haftalık deneme ücreti fiyatı ile denemelerinizi yapabilirsiniz.

Link analiz aracını denemek için: https://ahrefs.com/

Sayfa Hız Kontrolleri – Google (Ücretsiz)

Sayfa hızı, site içi SEO maddelerinin başını çekmektedir. Bu nedenden olacak ki Google bu konuda ücretsiz bir servis sunmaktadır. Google PageSpeed servisi ile sayfanızın hızını test edebilir. Hatalarınızı görebilir. Aynı zamanda, önemli önerileri alabilirsiniz. Şunu da belirtelim; Seocu.com analiz aracında da bu hız skorlarını alabilmektesiniz. Bu aracın artı özelliği, hız skorunun yanında detaylı yönlendirmeleri olmasıdır.

Spam Link Tespiti – Linkody (Ücretli)

Linkody aracı, aynı Ahrefs aracında olduğu gibi backlink kontrolü yapıyor. Ancak farklı olarak bu araç linklerin SPAM skorunuda çıkarmaktadır. SPAM sitelerden gelen linkleri bulmanızda en faydalı araçlardan birisi diyebiliriz. Sitenize verilen kötü niyetli linklerin listesini alarak, Google reddetme aracına yükleyebilirsiniz. Bu servis de Ahrefs aracı gibi ücretli bir servistir. Ama 30 gün ücretsiz demo talebinde bulanabilirsiniz.

Sizlere 4 yaralı SEO analiz aracını paylaştık. SEO konusunda çok tecrübeniz olmasa bile, bu araçlar sayesinde kolaylıkla sitenizdeki sağlık sorunlarını tespit edebilir ve düzenlemeler hakkında öneriler alabilirsiniz.

Önceki İçerikYurtiçi Kargo Sorgulama
Sonraki İçerikAvukat Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz