Sarılık Hastalığı

2
1244

yeni doğan bebeklerin çoğunda sarılık denen bir durum görülür. yenidoğan sarılıkları normal ve anormal sarılık olmak üzere ikiye ayrılır.

Anne karnındaki bebeğin alyuvarları normal alyuvarlardan farklıdır. doğumdan sonra görevini tamamlayan bu alyuvarların parçalanması ve yerine yeni alyuvarların alınması sırasında bilirubin denen ir madde açığa çıkar. bu olaya bağlı olarak ortaya çıkan sarılık , normal sarılıktır. Normal sarılık , doğumdan 2-3 gün sonra ortaya çıkar. En geç 15 gün sonra kaybolur. Deri ve gözün beyaz kısmında hafif bir sarılık görülür.ü

Anne baba arasında kan uyuşmazlığı yada bazı metabolik hastalıkların varlığında anormal sarılık yani fizyolojik olmayan sarılık ortaya çıkar. Bu durumda sarılığa yakalanan bebek doğduğu gün sararmaya başlar. sarılık 15 günden fazla sürerse bebekte kalıcı bedensel özürler meydana gelir. Bunun önlenmesi için kanın temizlenmesi gerekir. Derhal bir doktora gidilmelidir.

Önceki İçerikBadoo Arkadaşlık Sitesi
Sonraki İçerikKafeinin Ne Kadarı Zararlı?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz