Sarahah Uygulaması Nedir?

0
914

Sarahah Uygulaması Nedir?
Belki de günümüzün en güzel anonim uygulaması. Bir petrol şirketinde çalışan Zain al-Abidin Tawfiq adında bir adam tarafından kurulan ve kısa sürede yüksek popülariteye ulaşan App Store uygulamasıdır. Dürüstlük-dürüst olmak anlamına gelen sarahah, insanların birbirlerine anonim olarak soru cevap şeklinde paylaşımlar yaptığı mobil sosyal uygulamadır. WhatsApp, mesenger gibi uygulamalara, tabiri caizse kafa tutacak kadar kısa sürede yayılan uygulama, Avustralya, İrlanda, ABD ve İngiltere gibi büyük ülkelerde en çok kullanılan uygulama konumuna ulaştı.

Henüz sosyal medya da yeni olmasına rağmen, yüksek kitlelere ulaşmayı başaran sarahah, soru soran ve cevaplayan kişilerin birbirini görmemesiyle daha da dürüst bir ağ olarak ilgi odağı olmaya devam ediyor. Belki de dürüst insanlara olan ihtiyacımızı giderdiği için bu kadar kısa sürede ilgi odağı haline gelmiştir. Sarahah kendi dışında instagram ve snapchat gibi uygulamalar da ss alınıp paylaşılacak duruma geldi. Düşünün; sormak istediğiniz her şeyi sorabilir ve akabinde hiç tanımadığınız, tanışamayacağınız biri tarafından cevaplar aldınız. Sanırım bu yüzden ilgi görmesi oldukça normal. Tamamen özel hayat.

O kadar süslü püslü kelimelere gerek yok sanırım. Beni tanımayan insanlara karşı daha rahat soru sora biliyorsam, bu tanıdığım insanların güvenini kaybettiğim anlamına gelir. Bu yüzden neden böyle bir uygulama platformu olmasın ki? Çok da güzel olmuş. Bilgi mi gerekli? Sor ve al cevabını. Ne tanıyorsun ne de tanınıyorsun. Ama snapchat ile senkronize edilince kendi yakın çevren ile yine bu şekilde konuşma,  soru sorma ve cevaplama imkanı oluyor. Bu nedenle diğer benzer uygulamalara kısa sürede kafa tutabilmesi sanırım normal karşılanabilir.

Kullanmak isteyenler için; sarahah . com adresinden giriş yapılarak, register (kaydol) butonunu tıklayınız. Üyelik için ad, parola, e-posta ve kullanıcı adı ile üyelik oluşturulup ardından giriş (login)  ile kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Önceki İçerikA101 Mağazalarının Sahibi Kimdir
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J7 Core Format Atmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz