Samsung Galaxy S5 Göz Tarama Testi ile Nisanda Geliyor

0
1270

Samsung-Galaxy-S5

Üst düzey bir Samsung yöneticisi Samsung’un amiral gemisi olan Galaxy S serisinin sonuncu ve ne yeni modeli olacak olan Galaxy S5’in Nisan ayında “göz tarama” özelliği ile çıkacağını doğruladı. Samsung mobil departman başkan yardımcısı Lee Young Hee şirketin Galaxy S5 planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tıpkı şu anki Galaxy S4 modelinde olduğu gibi Samsung Galaxy S5 içinde çıkış tarihi olarak Mart veya Nisan ayını seçecek. Bu da demek oluyor ki Samsung, gelecek ay gerçekleşek olan ve Barselona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi’nde yeni amiral gemisini duyurmayacak. Samsung artık küresel çapta etki yaratacağına inandığı ürünlerini özel etkinliklerle ve özel mekanlarda tanıtmayı amaç edinmiş durumda. Nitekim Galaxy S4 için büyük bir reklam ve tanıtım çalışmasının sonucu olarak adından söz ettiren bir tanıtım etkinliği düzenlenmişti.
galaxys5-retina
Samsung en büyük rakibi Apple’ın iPhone 5S marka modeli ve gelmesi beklenen iPhone 6’ya karşı, parmak izi ve göz tarama özellikleri üzerinde uzun süredir çalıştığı biliniyor. Samsung’un bu noktada nihai hedefi bu özellikler ile rakibinin bir adım önüne geçmek. Lee Young Hee’a göre Galaxy S5 tanıtılması sırasında göz tarama özelliğine sahip olmayabilir. Samsung bu konuda tam kararını vermiş değil.

Samsung S5 için yeni ve göz alıcı özellikler planlıyor ki bunlar S5’in göz alıcı özelliklerinden olması bekleniyor. Samsung S4 ün tasarımından kullanıcıların etkilenmediğini biliyor ve bu yüzden yepyeni bir tasarıma geçiş yapmış durumda yeni amiral gemisi S5 için. İşte Lee Young Hee’nin yeni tasarım hakkında söyledikleri;

“Biz S3 modelinden S4’e geçiş yaptığımız zaman yeni üründe fiziksel olarak kullanıcıları etkilemeyi başaramadık.Bu yüzden pazarın bu ürüne ilgisi büyük olmadı. Bu yüzden Galaxy S5 için daha basit ve ilgi çekici bir tasarıma dönüş yapmaya karar verdik. Fiziksel açıdan bu yeni tasarım ekranla ve kapakla ilgili yenilikler olacak.”
samsung-retina-tarama
Son olarak ortaya çıkan dedikodulara göre Samsung Note 3 ün halefi için 3 taraflı ekran üzerinde çalıştığı yönünde. Yenilikçi ekran telefonunuzun iki tarafta da çeşitli bildirimleri görmenizi sağlayacak. Samsung bu teknolojiyi hali hazırda phablet modellerinde aktif olarak kullanmaya başlaması ile bunu yeni modellerde görmemiz süpriz olmayacaktır. Tüm bu yeni teknolojinin dezavantajlı tarafı ise yüksek maliyetli olması. Bu noktada Bayan Hee doğruluyor ki: “Biz telefonlarını daha profesyonel olarak kullanmak isteyen ve telefonlar için daha fazla ödemeye istekli olan tüketicilerin hedefliyoruz”.

Son olarak, Bayan Hee, Samsung’un Galaxy Gear yerine bir ikinci nesil giyilebilir cihaz üzerinde çalıştığını açıkladı. Galaxy Gear üzerindeki devam eden çalışmlar yeni nesil versiyonu daha işlevsel hale getirmeyi ve ürünün kaba görünümünü azaltmayı amaçlıyor. Yeni Galaxy Gear, Galaxy S5 ile aynı anda tanıtılacak.

Tüm bunlardan çıkarılacak sonuç Samsung’un inovasyon üzerinde ne denli yoğun ve etkili sonuçlar almak için çaba ve çalışma harcadığını gösteriyor. Ve beklentilerin gerçekleşme olasılığı neredeyse %100 bir orana sahip. Samsung yeni amiral gemisi olacak olan Galaxy S5 ve yeni nesil Galaxy Gear hakkında daha fazla ve en yeni haberler için bizi takip etmeye devam edin.

Önceki İçerikInstagram’a Video ve Fotoğraflar için Embed Özelliği
Sonraki İçerikWindows Phone En çok İndirilen Uygulamalar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz