Samsung Galaxy A3 (2017) Yazılım Güncelleme

0
9452

Son zamanlarda Samsung firması yeni cihazlar ile karşımıza geliyor ve bu cihazlardan yenisi ise Samsung Galaxy A3 (2017) modelidir. Bildiğiniz gibi A serisi piyasada çok tuttu diyebiliriz. Özellikle yeni güncel yazılımlarla karşımıza gelmesi kullanıcılar için daha iyi olacak demektir. Bu yazımızda ise Samsung Galaxy A3 (2017) modelinin yazılım güncelleme işlemi nasıl yapılır yada hangi programlarla yazılım güncelleme işlemi yapabilirsiniz onu göreceğiz..

Not : Bu işlemleri yapmadan önce mutlaka cihazınıza ait bir yedek almayı unutmayınız.Aksi halde güncelleme sırasında doğabilecek sorunlardan sitemiz sorumlu değildir.

Peki Samsung Galaxy A3 (2017) model bir cihazımız var ve güncelleme yapmak istiyoruz.Bu güncelleme nasıl yapılır yani Samsung Galaxy A3 (2017) yazılım güncelleme nasıl yapılır onu görelim..
1-OTA Güncellemesi
2-ODIN ile Güncelleme
3-Smart Switch ile Güncelleme
Samsung Galaxy A3 (2017) Yazılım Güncelleme
1-OTA Güncellemesi
OTA güncellemesi firmaya ait güncelleme işlemdir yani cihaz üzerinden Wifi ile yapılan güncelleme işlemi olarak tanımlayabiliriz.Yani güncellemenin resmi olarak çıkması değil kullandığınız cihaz markasına ve modeline göre yazılımın düzenlenmesi ve yayınlanması diyebiliriz.

En güncel yazılım versiyonlarını cihazınızın Ayarlar > Cihaz Hakkında > Yazılım Güncellemeri bölümünden kontrol edebilirsiniz…

samsung-guncelleme
Yeni yazılım duyuru bildirimi aldığınızda, güncellemeyi başlatmak için lütfen bildirim mesajını aşağı çekerek “Yazılım Güncelle” butonuna dokunun.

android-yazilim-guncelleme

2-ODIN ile Güncelleme
1-ODIN üzerinden güncelleme yapmak istiyorsanız ilk olarak cihaza ait birkaç dosyayı indirmelisiniz.İndirmeniz gereken dosyalar ise ilk olarak ODIN programı ve daha sonra modele göre yani Samsung Galaxy A3 (2017) modeline göre Rom dosyalarıdır.

ODIN İndir
Sammobile Firmwares

Buradan gereken dosyaları indiriniz.ODIN programı kurulum istemez indirdikten sonra sadece exe uzantılı dosyaya tıklamanız yeterli olacaktır. Sammobile sitesinden ise rom dosyalarını Samsung Galaxy A3 (2017) modeline göre uyumlu rom dosyalarını indirmelisiniz.

Daha sonra ise Download Mode yani yazılım yüklemek için bize gereken bölümüme gelmelisiniz.Buradan sadece güncelleme değil yazılımsal hatalarıda gidermiş olacaksınız ve daha stabil çalışan bir işletim sistemine sahip olacaksınız.

Ses Kısma + Güç + Ev tuşlarına aynı anda basın ve Warning (Uyarı) ekranı gelene kadar basmaya devam edin.
Warning (Uyarı) ekranını geçmek için “Ses Açma” tuşuna basın. Artık Download Mode’undasınız.

j7-odin-guncelleme

Son olarak ise indirmiş olduğumuz Rom dosyalarını PDA bölümüne tanımlayınız.Cihazınızı bilgisayarınıza bağladıktan sonra ise Start demeniz ve işlemin bitmesini beklemelisiniz.
Son olarak ise cihaza Recovery Mode üzerinden bir sıfırlama işlemi uygulayabilirsiniz..

3-Smart Switch ile Güncelleme
Samsung Kies programından sonra ise son olarak Samsung firması Smart Switch programını çıkardı. Kies programından biraz daha kolay ve kullanışlı olan Smart Switch programı yeni cihazlara uyumlu ve yedekleme,geri yükleme ve yazılım güncelleme işlemini yapmaktadır.

Siz cihazınızı bilgisayara bağladığınız zaman Smart Switch programı cihazınıza ait driver dosyalarını tanımaya başlayacaktır ve yeni bir güncelleme varsa uyaracaktır.Daha sonra Güncelle dedikten sonra internet hızınıza göre yeni güncelleme dosyalarını indirmeye başlayacaktır.

Not : Bu işlemleri yapmadan önce mutlaka cihazınıza ait bir yedek almayı unutmayınız.Aksi halde güncelleme sırasında doğabilecek sorunlardan sitemiz sorumlu değildir.

Önceki İçerikTurkcell Bedava internet Paketleri 2017
Sonraki İçerikBimcell İnternet Paketleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz