Sahte Security Essentials 2011 Yazılımını Silme Yöntemi

174
5953

Son günlerde sahte Security Essentials 2011 nedeniyle birçok kişi problemler yaşamakta. Bu yazılım Microsoft Corp.’un ürettiği değil aslında kötü niyetli yazılımcıların eserinden biri. Sürekli olarak ekranda kritik sistem hatası şeklinde hatalar vererek sistem bileşenlerinin çalışmasını engellemekte.Tabiki öncelikle yapmanız gereken program ne uyarı verirse versin tarama yaptırmamak ve sisteminize başka birşeyler indirmesine engel olmak.

Bu sahte yazılımı kaldırabilmek için denemiş olduğum yöntemi sizinle paylaşıyorum. İşlemleri sırasıyla yaparsanız sorununuz kalkacaktır.

İşlem basamakları:

  • Control + Alt + Delete tuşlarına basıyoruz ve görev yöneticisini çalıştırıyoruz.
  • Görev yöneticisine girdiğinizde İşlemler menüsüne giriş yapıyorsunuz.
  • İşlemler menüsü altında SE2010.exe isimli çalışan programı bulup üzerine 1 kez tıkladıktan sonra görevi sonlandır diyorsunuz.
  • Daha sonra programın masaüstüne attığı kısayol linkine sağ tıklayarak özellikler seçeneğine tıklıyorsunuz.
  • Kısayol menüsü altındaki Dosya Konumunu Aç linkine tıklıyorsunuz ve SE2010.exe dosyasının klasörde kayıtlı olduğu klasöre gitmiş oluyorsunuz. Gittiğiniz bu klasör altındaki tüm dosyaları silmeniz gerekiyor. Genellikle sadece 1 dosya bulunmakta. Ayrıca bu programla ilgili tüm dosyaların kayıt edildiği yerlerin listeside alttaki gibidir. Tek tek uzantıların bulunduğu klasörlere giderek gösterilen dosyaları silmeniz gerekecek.

%UserProfile%\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Security Essentials 2011.lnk
%UserProfile%\Application Data\Security Essentials 2011\
%UserProfile%\Application Data\Security Essentials 2011\SE2010.exe
%UserProfile%\Application Data\Security Essentials 2011\sejgdls\
%UserProfile%\Application Data\Security Essentials 2011\sejgdls\semblgbls.cfg
%UserProfile%\Desktop\Security Essentials 2011.lnk
%UserProfile%\Start Menu\Security Essentials 2011.lnk
c:\Program Files\Securityessentials2010\

  • Bu dosyayıda sildikten sonra başlata tekrar girip çalıştır diyoruz. Çalıştır kısmındaki yazı alanına regedit yazıp enter tuşuna basıyoruz.
  • Kayıt Defteri Düzenleyicisi çıktıntan sonra silmeniz gereken kayıtların listesi.

HKEY_CURRENT_USER\Software\SE2010
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{3F2BBC05-40DF-11D2-9455-00104BC936FF}
HKEY_CLASSES_ROOT\SE2010.DocHostUIHandler
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run “updatesst”
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon “Shell” = “%UserProfile%\Application Data\Security Essentials 2011\SE2010.exe” /hide”

Yukarıda anlatmış olduğum yöntem ile Sahte Security Essentials 2011 programını bu şekilde devre dışı bırakmış ve kayıt defterinden silmiş olacaksınız.  Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra AVG pro, nod32, kaspersky gibi bilindik ve güvenilir antivirüs programlarıyla sisteminizi taramalısınız.


Görev Yöneticisini Açamayanlar İçin Ek Çözüm

Görev yöneticisine erişemeyen arkadaşlar içinde ek bir çözüm olarak aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Öncelikle başlangıcı düzenleyebilmek için gerekli yazılımı Buraya Tıklayarak indiriyoruz. StartupCPL_EXE.zip dosyasındaki Startup.exe yi çıkarıyoruz. Programı açarak HKLM / Run seçeneğine giriyoruz. Bu menüde SE2010.exe bulup üzerine tıkladıktan sonra önce Disable sonrada Delete diyerek siliyoruz. Ve sistemimizi yeniden başlatıp yukarıda anlattığımız temizliği yapıyorsunuz.

Programın vermiş olduğu ingilizce uyarı.

System warning!
Continue working in unprotected mode is very dangerous. Viruses can damage your confidential data and work on your computer. Click here to protect your computer.

Critical Warning!
Critical System Warning! Your system is probably infected with a version of Trojan-Spy.HTML.Visafraud.a. This may result in website access passwords being stolen from Interner Explorer, Mozilla Firefox, Outlook etc. Click Yes to scan and remove threats. (recommended)


Sahte Security Essentials 2011 Yazılımını Alternatif Silme Yöntemi

Yukarıda anlattığım yöntem ile silemeyen arkadaşlar için 2. bir yöntemi daha burada paylaşıyorum. Bu yöntemle başarı şansınız yükselecektir. İşlem basamaklarını sırasıyla yapmalısınız.

1 – rkill.com Download adresinden rkill uygulamasını indiriyoruz.

2- rkill uygulamasını çalıştırıyoruz ve bekliyoruz. Önce karşımıza alttaki gibi bir ekran gelecek.

3- Bir süre bekledikten sonra karşımıza text dosyasında bir ileti çıkacak altta ki resimde olduğu gibi. Ve uygulama Processes terminated by Rkill or while it was running: başlığı altında zararlı malware olan sahte Security Essentials 2011 yazılımının çalışmasını durduracak.

4- Daha sonra ise Malwarebytes ‘Anti-Malware Download linkine tıklayarak Malwarebytes ‘Anti-Malware programını indiriyoruz.

5- Malwarebytes programı ücretsiz bir yazılımdır. Programı indirdikten sonra kurulumu yapıyoruz.  Kurulum bittikten sonra programı çalıştırarak ilk öncelikle Update seçeneği altından güncellemesini gerçekleştiriyoruz.

http://img696.imageshack.us/img696/5904/mbam9676404.jpg

6- Güncelleme işlemi tamamlandıktan sonra Scanner seçeneğine girerek resimde görülen Perform Full Scan seçeneğini seçtikten sonra Scan tuşuna basarak taramayı başlatıyoruz. Alttaki resimdeki gibi program tarama işlemini yapacaktır.

http://img522.imageshack.us/img522/3091/scanning1744623.jpg

7- Program tarama işlemini tamamladığı zaman alttaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.

http://img263.imageshack.us/img263/5705/scanfinished1861415.jpg

8- Program tarama işlemini tamamladıktan sonra Show Results yani Sonuçları Göster seçeneğini tıklıyoruz ve alttaki resimde olduğu gibi seçenekler karşımıza çıkıyor. Aşağıdaki sonuçlar sahte yazılımlara göre değişiklik gösterebilmektedir.

http://img580.imageshack.us/img580/1259/mbamsecurityessentials1.jpg

9- Zararlıların tümünü seçerek Remove Selected seçeneğine tıklayarak onaylayıp tüm zararlıları sistemimizden temizliyoruz. Bu yöntemle sisteminizdeki sahte yazılımı silmiş olacaksınız.

Eğer takıldığınız bir yer olursa bu konu ile ilgili bu konu altında yorum olarak yazarsanız engeç 24 saat içinde tarafımızdan cevaplama yapılacaktır. Ancak yorumlarınıza cevap yazarken aynı isim ve ayni mail adresini yazın ki kime cevap verdiğimizi bilelim. Sürekli olarak farklı isimlerle yorum yazarsanız doğru bir cevap alamayabilirsiniz. Ayrıca lütfen bu işlemler bittikten işinize yaramış ise konu altında belirtin ki sizden sonra aynı sorunu yaşayan insanlarda emin olabilsin.

Not: Yazının tamamı En Kısa.com‘a aittir. Bu yazı tarafımızdan yazılmış olup iznimiz olmadan kaynak belirtilmeksizin kullanılması durumunda yasal işlem başlatılacaktır.

Kpss Sınav Sonuçları için tıklayınız

System Tool 2011 Virüsü Nasıl Temizlenir?System Tool Virüsü Nasıl Kaldırılır?

Önceki İçerikiPhone adobe flash yazılımını destekleyecek
Sonraki İçerikMac Osx Bilgisayarlar İçin DNS Ayarları
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

174 YORUMLAR

  1. ben görev yöneticisine giremiyorum..görev yöneticisini açtığım zaman direk security essentials çıkıyor 🙁

    başka yapabileceğim bir yol varsa önerilerinizi bekliyorumm :'(

  2. merhaba.benim de bilgisayarıma bu program durduk yere indi.ancak sölediğiniz uygulamaların hiç birini açmama izin vermiyor.bu durmda ne yapabilirim.yardımlarınızı bekliyorum..

  3. İyi Geceler Az önce bi arkadaşımada aynı virüs bulaşmış ben hallettim şöyle ; ister normal ister güvenli kipte açın ilk açılışta bu program çıkıyor.Bu nedenle ilk çıkan tüm pencereleri kapamayı deneyin kapanmıyorsa Ctrl+Shift+ESC tuşlarıyla görev yöneticisini açın. buradan yukarıdada bahsedildiği gibi SE2010.exe görevini sonlandırın.tabi bunu yapınca PC yine hemen açılmayacak şimdi yine görev yöneticisi üst soldaki DOSYA menüsünden “ÇALIŞTIR” diyeceğiz buraya explorer yazıp enterleyince PC’miz açılacak sonra yukarıdaki arkadaşların anlattığı işlemleri yapabilirsiniz.Ha unutmadan çalıştırdan “msconfig” yazıp ilk açılışta hala duruyorsa onuda kaldırın.Herkese iyi geceler . . ! 🙂

  4. Allah razı olsun.En sondaki yöntemi denedim ve oldu.Bendede görev yonetıcısını açmama ızın vermıyodu.En altdaki yöntemi tavsiye ederim bişeylerle uraşmıyosunuz program direk halledıyor zaten.Tekrar teşekkürler.

    • bende arkadasıma katılıyorum.malware 😀 yı indirin.se2010 dahil ne var ne yoksa temizliyor.hemde türkçe.siz koltuğunuza kurulun gerisini malware ya bırakın

  5. Size çok tşk ediyorum. bilgisayarda hiç bir programı çalıştıramıyordum. Yukardaki ilk ikiprogramı çalıştıramadım ama üçüncü program sahte yazılımın kökünü kuruttu. tekrar tşk.

  6. paylaşımınız için çok tşk ederim ama ben bir türlü yapamadım.İlk söylediğinizi zaten engeliyor yani windosvs görev yöneticisini engelliyor.2.ve 3. yü de indirmeleri tıklamama rağmen internet acamıyor ne yaptıysam başaramadım lütfen yardımcı olurmusunuz yoksa ben cıldıracam :'(

    • Yakınlarınızın yada tanıdığınız birinde alternatif yöntemde verdiğimiz dosyaları indirebilirmisiniz peki. En azından rkill.com uygulamasını indirebilirseniz diğerlerinide indirmeniz mümkün olabilir. Eğer yinede çözüm olmaz ise başka bir şekilde size çare üretmeye çalışırız.

      • ben pek interneti olan bir yerde yaşamıyorum ki kimsenin yok dün işlemi sonlandırdan yaptım oldu ama bugün bilgisayarımı actığımda tekrar aynı şekilde karşıma cıktı 🙁 :'(

        • yaptım sonunda size çooook çookkk çookkk tşk ederim bizden bilgilerinizi saklamadığınız için. bu arada ilk yöntemde engelleme olduğu için yapılmıyordu ama ben o şekilde yapabildim nasıl onu da söyleyeyim bilgisayarınızda hiçbirşey acmayın sadece o yazılım acık olsun aynı şekilde ctrl+alt+deleteye basın aynı anda kapanıyor ama orda uygulamalar var ondan görevi sonlandır derseniz gecici olarak zararlı yazılımı sonlandırıyor. sonlandırdıktan sonra ikinci yöntemi yapın…

  7. merhaba.allah senden razı olsun.hayatta hep iyi ol inşallah bilgini paylaştığın için.ben ilk yöntemi zor bela yaptım ctrl alt delete ye basılı tutunca görev yöneticisi çıkıyo.ama 3 tuşa basılı tutmak şart.ben ctrl alt gr tuşuna sol iki parmağımı delete tuşunada kürdan sıkıştırdım.sağ elimle görev yöneticisinden bulup sildim.fakat masa üstüne attığı kısa yolu daha önce sildiğim için girip uzantıları silemiyorum.masa üstünde kısayol yok yani.sonuçta sorunum ortadan kalktı.pc m eskisi gibi çalışıyor.ama dediğin uzantıları silemedimya tekrar gelirmi dersin arkadasım. 😀

  8. 1 inci yoldaki hepsini yaptım.özelliklerden kısayola girdim ama dosya konumunda aç yok onu göremedim.tarif edebilir msnz.yada print screenden mail adresime yollayabilir msnz.kurtulmak istiyorum artık bundan lütfen…… 🙁

  9. slm benn ne yaptıysam şu kayıt defterini açamadım görev yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı diyor nasıl bir virüs bu böyle yaw hiçbiryerde bulamıyorum lütfen bana yardım edin…::((((((( 🙁

  10. 🙁 selam bende aynı sorunla ugrasıp duruyorum kayıt defterini açamıyorum görev yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı diyor bunu nasıl etkinlestiricem yardıımmmm

  11. Sizden allah razı olsun çok gzl bir yazılım allah hazırlayana ve bize sunana ailesiyle mutlu yaşamayı nasip etsin pc yi nerdeyse sinirden kırcaktım açtığımda 375 saniye bekletiodu bu securty tşk sizden izin istiyorum sitemde yayınlamak için ? :$ 😀 😀 😀

  12. Selamlar ,
    sanırım benim derdim orjinal olup olmaması ile ilgili değil.Ama kaldıramıyorum sizin bahsettiğiniz yöntemler de aranan SE.2010’a ulaşamıyorum ,günlerdir messengersiz şekilde kaldım mail adresime yanıtı göndeririseniz memnun olrum.Teşşekkürler.

    • Üzgünüz buradan takip etmeniz gerekli. konuda 2 farklı yöntem var. İlkinde başarı sağlayamadıysanız 2.si kesinlikle çözümdür. Aşağıdaki yorumlara göz geçirirseniz ne kadar haklı olduğumuzu göreceksiniz.

  13. abi allah razı olsn ya öle güzel olduki kac gundur benı deli ediodu bu cıkıp cıkıp duruodu valla paylaasım super ellerınıze saglık benı bu dertten kurtardnz cok saolun kolay gelsin .. xd

  14. öncelikle bilgilerine sonsuz teş. ediyorum..süper bi çalışma şuanda tarama gerçekleşiyo acaba bu tarama ne kadar sürer?? bi diğer sorum bu iş bittiktn sonra tamamen silinicek o program dimi ? şimdiden çok teş. 🙂 🙂 🙂

  15. Merhabalar.. uyuz oldum ben bu aptal şeye.arkimm suprise diye atmış mailime.. yani onun mailinden atılmış ama kendininde haberi yok..
    sabahtan beri çıldırdım.. görev yöneticisine girilmiyor..ikinci adım yükleniyor çalıştır der demez bu abzurd şey çıkıyor..pc yi kıracağım.. virüs malware prog. yükledim yine çalıştır diyorum yine atlıyor bu zımbırtı hiçbirşeyi açıp çalıştıramıyorum..sadece nette aval aval gezebiliyorum..biliyor silineceğini izin vermiyor.. lütfen acil yardımm..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz