Rabia (R4BIA) İşareti Anlamı Nedir? Rabia Sembolü Nedir?

0
1993

r4bia

Arapçada “dördüncü, dört” anlamına gelen “Rabia” kelimesi Mısır’da darbe karşıtı direnişin sembolü oldu. Ülkede yaşanan katliamlar sırasında darbe karşıtlarının 4 parmaklarıyla işaret ettiği sembol hızla yayıldı.

ADI ÖZGÜRLÜK İÇİN SAVAŞAN BİR KADINDAN

Darbe karşıtlarının ilk toplandığı meydanın ismi, Rabiatul Adeviyye adında dindar Müslüman bir kadından esinlenerek konulmuş. Adeviyye ailenin dördüncü çocuğu olması nedeniyle isminin başına Rabiatul eklenmiş. Rabiatul Adeviyye hayatı boyunca verdiği özgürlük mücadelesiyle anılıyor. Gösterilerle birlikte bu ismin taşıdığı anlam Mısırlılar arasında yeni bir sembolün doğmasına neden oldu. Tahrir Meydanı’nda bulunanların zafer işareti yaptığı dönemde Rabiatul Adeviyye Meydanı’ndakiler ismin anlamına atıf yapmak ve Tahrir’deki darbe taraftarı göstericilerden ayrışmak için elleriyle dört işareti yapmaya başladılar. İşaret de hızla yayıldı.

Önceki İçerikFanta Gençlik Festivali 2013
Sonraki İçerikİlk Yerli Cep Telefon Turkcell T40
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz